150528 Kovk P1575 17:50:13

Eni šli na Manžarsko… Domača jata pa se formira šele okoli 14h: Manca, Zoran, Delux s Špelo in na Kovk od zadaj.

Edo in Jugo sta sicer predhodno odšla preko Ambrožarja (kjer je konkretno pihalo dol) na Gozd, pa tudi tam ob močnem V nista pošiljala preveč spodbudnih pozivov.

Na startu piha 5,5/9 in malo počakamo. Da pride še Slak. Potem pa počasi postavimo in v luft: Boris, Slak, Zoran in Manca. In potem Špela odide z avtom dol, mi pa drajsamo po Kovku sem in tja. Močan Z, JZ, občasno sunkovit, zunaj tudi lepo drži.

Ker med 1000 in 1100 na Hublju prelepo drži, poskušamo nekateri kar čez na Čaven, pa se vsi prej ali slej obrnemo in rešimo nazaj ob grebenu Kovka. Grem še enkrat do starta in nazaj na Hubelj. Potem pa imam po napolnjeni uri kar nekako zadosti in se malo za Hubljem odpeljem kar ven nad dolino direkt v smeri Podnanosa: dokler bo šlo. Pa kar drži, tako da se pripeljem kar na rezervno letališče pred Podnanosom (na moj standardni pristanek).

Zoranov let

Zoranov let

Špela me pride pobrat in nazaj k Anji, kjer je že Slak po svoji načrtovani in hitro odleteni  ruti (Kovk-Predmeja-Hieronim-Anja pov.hitrost 36 km/h 🙂 ).

Malo kasneje pride tudi Manca z uradnega pristanka.

Med zaključnim druženjem gre Špela pobrat Borisa, ki je danes treniral letenje v skladu s postavljenimi taski (lokalna tekma s samim seboj 🙂 ) na novi tablici …

Borisov let

Borisov let

Erzo je edini viden med Nevidnimi na Madžarskem.

Erzova Madžarska

Erzova Madžarska

Emil v domačem peskovniku spet naredi lep let (tudi Slivnico smo imeli kot možen cilj – le zakaj nismo šli…) .

Emilova Slivnica

Emilova Slivnica

Na Zaplati pa je Mare lepo odletel enega svojih redkih letov (tretji letos) 🙂 .

Maretova zaplata

Maretova Zaplata

Andrej Samsa pa po šihtu na Storžič

Andrejev Storžič

Andrejev Storžič