150530 Čaven P1576 15:56:45

Po včerajšnjem, skoraj celodnevnem sončenju na Krvavcu, se danes popolnoma prepustim, kam naj gremo.

Večina je za Primorsko in ob 10.30 na Železniški: Mirko, Manca, Mateja, Luka, Faaca, Štus, Slak, Iskra, Zoran. Vanja zalaufa svoj transporter + Mirko Volva in gasa do Anje (vmes pobere Mirko še Samsa na Uncu). Med potjo se odločimo za Čaven.

Pri Anji skipamo motorinček, v Lokavcu Iskra in Mirko v keson, Slak (on že ne bo v kesonu 🙂 ) k Turčinovi jati  (slučajno se tu na parkingu srečamo) in gor.

Na startu piha z desne kar močan Z (Kovk že ves dopoldan javlja ugoden 4/6 J ?). Malo modrujemo, pa se samo slabša (še bolj z desne pihne in še močneje). Odleti Vanja, pa Iskra, pa Samsa in Turčinova ekipa, potem, Slak.

In potem Mirko, ki ga samo odplakne na levo dol v Lokavec 🙁 …

Manci razmere še ne pašejo in se še kar valja po travi. Starta še Štus, medtem ko midva z Matejo stojiva v pozoru (verjetno več kot pol ure) in izbirava med šibkejšim SZ (ko že skoraj poševno dol po pobočju piha) in močnim Z, ki se izmenjujeta (Manca in Luka nama seveda pomagata, ko preveč razpiha pripravljene cote)…

Končno ujamem luknjo in potegnem in speljem, malo za mano še Mateja. Luka postavi in odleti nekaj za njo, Manca pa še kar nekaj časa “uživa” na startu. Za razliko od večine, potegnem zelo desno ob pobočju in me dviguje in me odpelje nad greben. Nekaj mimo Kuclja se borim proti vetru in guncanju (Vanja in Slak sta že na poti nazaj…), potem pa imam zadosti. Obrnem, pri Modrasovcu spet naberem in čez na Kovk (zelo nizek priklopim). Že pred Podrto sem pred grebenom že spet na 1200 in se kar zunaj odpeljem proti Vipavi . Tu kar zunaj vrtim in nabiram in se bogato pred in nad grebenom odpeljem do Nanosa. Namen sem imel naprej, pa velika črna gmota nad Nanosom grozi (še bolj pa opozorila “vsem padalcem” po postaji, da je tale gmota cca 1000m visoka… In seveda obrnem in grem kar v dvigovanju nazaj. Kar po sredi doline in na Planino in že mislim, da se bom kar na Čaven zapeljal, pa se začne udirati (niže kot sem, močnejši je Z in bolj ustavlja). Poskušam pravokotno desno na Kovk, da bi pobral, pa sem prenizek in se v dviganju in gonjenju odpeljem naokoli do Anje. Pospravim in v Anjo.

P1576 Caven 2015-05-30 15-56-45

Zoranov let

 

Mirko je medtem rešil Faacov avto z motorinčkom in ga šel pobirati pod Lokavec.

Faacov let z napadi nazaj na Čaven

Faacov let z napadi nazaj na Čaven

Luka in Iskra sta se odpeljala do Logatca,

Lukov let v Logatec

Lukov let v Logatec

Jožetov let

Jožetov let v Logatec

Mateja do Hruševja – in se rešijo sami (do piva na Vrhniki…).

Pride Štus s pristanka pri Anji

Štusovi poskusi na Kras

Štusovi poskusi na Kras

in njegov filmček današnjega dogajanja

Slak pa kmalu za njim. Ko prideta Mirko in Vanja,  pristaneta tukaj še Manca in Samsa

Samsov let

Samsov let

in razlaz…