150605 Krvavec pri kapelici P1584 15:47:06

Že med potjo gor na Malo Poljano sva se z Manco dogovorila, da gremo eni na Krvavec, medtem ko Erzov del jate vztrajno obdeluje Slevico…

Manca z Megom  že prihaja na pristanek pod Ambrota. Okoli 12h sem tudi jaz tam. V LCja in hitro gor, do hotela in h kapelici, saj piha od V.

Malo nakladamo, potem postavimo.

Prvi grem v luft in po začetnem matranju lepo naberem skoraj do 2000 in čakam na njiju. Ko se mi zdi, da me bo začelo zmanjkovati, se odpeljem proti Javorovemu (Manca in Mega končno startata). Bogato začetno višino kmalu zgubim in mimo Potoške sem že nizek, na Zaplati popravim, ampak potem se do Tolstega plazim bolj nizko (res je čutiti močan V in okoli vsakega roba seka). Pred Kriško spet naberem (naj grem naprej ali nazaj proti vetru ?…) in se obrnem nazaj. Nazaj gre začuda dobro (čeprav se plazim še bolj nizko), pri Potoški pa me zmanjka. Se kar nekaj časa borim in poskušam nabrati, pa mi ne gre ob tem vetru, ki se zliva z Možjance. Zato se odpeljem ob Preddvoru pred sprednji greben in scurim pred Olševekom.

Zoranov let

Zoranov let

Manca in Mega, ki sta ostala lokalno in že pristala, me prideta iskati. Poberemo še Slaka na pristanku in gor do hotela.

Pri kapelici srečamo Simeona s tandem klientom in njegovo spremljevalko, ki že dalj časa čakajo na bolj ugoden veter (piha že čisto z leve, tudi rahlo dol). Ker ni nič, ponudim, da gremo vsi z LCjem na vrh Krvavca in še tam nekaj časa občudujemo naravo (in tehniko…) in poskušamo najti primerno lokacijo za start. Slak ima zadosti in postavi in spelje proti V, Simeonu pa se kljub naši asistenci ne zdi dovolj varno za tandem.

Pospravimo in dol pod hotel, kjer sedaj sije sonček in idealno piha Z. Odleti Simeon s klientom, potem pa še Manca drugo rundo.

Ko pripeljem na pristanek, so že vsa tri padala v pospravljanju. Še zaključno druženje pod Jenkovo…