150605 Planina Mala poljana 635 P1583 11:12:49

Tudi danes se odločim za dopoldanski H&F in potem letenje (če bo). Zaradi napovedanega V (na Gorenjskem manj),  izberem Planino Mala poljana, kjer je pobočje starta obrnjeno na V.

Z Gozda odpešačim malo pred 9h in sem na Mali Poljani po slabih 2h. Začetno sonce pokrijejo nizke megle, ki so tik nad mano.

Planina je na sedlu, ki je precej umaknjeno v notranjost pobočja in graben Sevnika se pod Tolstim vrhom vleče daleč… daleč proti Zalogu (Goriče). Tako sem kar malo nervozen, saj mi v spomin prihajajo slike, ko me je Venturi zrinil skozi sedlo (Malo Poljano) za Storžič in Kriško (medtem, ko se je Delux mirno vozil daleč zunaj pred Tolstim). Danes res ni toliko vetra, ampak ven je daleč…

Postavim Nuptseja na sam vrh travnika in počakam, da bo vsaj malo pihnilo. Ko res pihne, potegnem in se lepo odpeljem desno ob pobočju Tolstega. In lepo drži. Z vetrom (V) se hitro peljem proti Gozdu. Pa me začne spuščati in se odpeljem ven na zunanji rob. Najprej mislim, da bom moral pristati v Seničnem, pa me tu pred robom dvigne, tako da samo zapeljem za Gozd in pristanem na sveže pokošenem travniku pred kočo (pozor žičnica !) v močnem čelnem vetru (V).

Zoranov let

Zoranov let