150606 Kaštelir P1585 13:25:06

Ker imam med potjo v Istro dopoldne še nekaj časa, se odločim za “ogled” Kaštelirja in okolice.

Najbolj me mikajo Srbani, vendar na startu (kot vedno doslej) piha narobe: Z in celo že SZ (kar je za Kaštelir super, tu pa je to od desne zadaj). Na drugi strani doline nekdo že dviguje padalo.

Dol do Mirne in offroad  in po šodru gor na start. Eden (Blaž Soklič) lepo jadra nad startom, drugi (Tibor Tajnšek) se pripravlja na tandemiranje prijateljev 🙂 . Ko se naštimam, ravno pride še Slavc (Slak) in malo pomodrujeva.

Med pogovorom opaziva 3 padala nad Mirno proti Novigradu nad Antenalom (cca 200m nad morjem) in nič nama ni jasno (mogoče je Nevidni + ?? priletel od nekod ??? 🙂  ).

Postavim in štartam v že kar močnem vetru. Slavc takoj za mano. In potem debele pol ure jadramo sem in tja in v enem trenutku dobim tudi lepo dviganje do skoraj 400m, ki pa ga je tu žal konec. Malo kasneje veter rahlo oslabi in da ne bi scuril pod start, raje toplandam za pavzo do druge runde (pa še žeja v tej vročini je že neskončna).

Zoranov let

Zoranov let

Odložim robo v senco, ko se vsuje 5-6 avtov + litvanski kombi: Krila Istre in njihovi gostje iz Litve, ki so dobavili vinč, ki so ga ravnokar demonstrirali po ravni šodrasti cesti na koncu Mirne – misterij razjasnjen 🙂 . Po telefonu podražim Nevidnega z info o testiranju vinča. Aire Saša mi pove, kako je bilo na vinču, medtem ko se drugi razsujejo po startu in zasedejo nebo nad gričem. V to gužvo mi ni še enkrat, zato si raje pustim razložiti, kje je start Kaštelir-sever, se poslovim in grem v raziskovanje. Žal neuspešno 🙁 .