150622 Vremščica zg P1596 17:32:05

Šele popoldne se začnem letalno organizirati. Erzu ni preveč (1.Sedi na lovorikah od včeraj – 200+ km na Madžarskem 🙂 2. Malo je utrujen od jutranjega prihoda 3. Tudi v službi mora kaj narediti 🙂 ), Mega ne more, Slak tudi ne.

Edo in Uki pa na Železniški ob 14.45. Erzo dokončno odpove. Močan JZ čez SLO in pokritost na Gorenjskem nas usmerita na Vremščico.

Na Sp.startu izmerimo 7-8/10,2. Odpeljemo se na zgornjega, kjer modelarji že delujejo. Tu baje piha manj in ko izmerimo… 6-9/10,2. Malo modrujemo in cincamo. Pa gre Edo malo dol po pobočju starta in izmeri skoraj 2m manj. In gremo postavljati.

Uki kljub zmajevanju z glavo prvi v luft in ga močan, pa laminaren JZ lepo drži. Edo je naslednji, jaz zadnji (še najbolj cincam).

Ko zajadram, s spodnjega starta speljeta Gorazd in Marko Valenčič. Malo se privajam na močan veter in čakam, kdaj bo kaj prbilo ali ruknilo, pa je res vse popolnoma enakomerno. Tako res uživaško jadramo slabo uro. Prvi toplanda na zg.startu Edo (avto je rešen), ki je danes tu prvič letel.

Edov let

Edov let

Potem še Uki in kot zadnji pristanem zgoraj ob avtu še jaz (klasika 🙂 ).

Zoranov let

Zoranov let

Pospravimo, še malo kibiciramo modelarje in domov preko pira na pumpi Ravbarkomanda…