150624 Zavrh P1597 15:45:39

Erzo nas zbere ob 14h na Šodru.  Mega, Erzo, Poje in jaz (Delux in Uki že uro prej s Špelo na start, Faaca pride mogoče kasneje).

Na startu čaka Delux na boljše pogoje (vetra komaj kaj), Uki se že bori v luftu in počasi curi. Postavimo. Odleti Boris, ko se naredi nekaj vetra, potem Erzo (ki se zrine pred Mega 🙂 ), Mega, Poje in jaz. Najprej grem samo dol, tudi na Trebelniku nič, šele pred Lipovcem dobim dviganje. Tudi ostali vrtijo tukaj, razen Erza, ki se bori že po tleh v Borovnici in se na koncu preda.

Erzov prvi

Erzov prvi

Občasno dobim malo boljše dviganje, večinoma le pol obrata dobrega (seveda očitno ne znam nacentrirati). Ko sem nad 1200, dobim bolj neko rukanje gor-dol in se odpeljem iskati bolj ven… in se odločim za smer Vrhnika.

Mega javi, da je na 1900 in da gre proti Uncu, Poje je tudi že visoko, Delux je bil še malo prej cca 50 m nad mano, vendar tam še vedno nabira… Konstantno mi gre dol, tako da sem nad Vrhniko že na cca 700. Tu pa veter precej pojača in dinamika drži in me celo malo dvigne. Obrnem v Podlipsko (s 45 km), vendar gre tu samo še dol in pristanem blizu kamnoloma.

Zoranov let

Zoranov let

Poje scuri blizu Grčarevca,

Pojetov let

Pojetov let

Boris do Grmade in naprej in potem pristane na pokopališču pod Grmado.

Borisov let

Borisov let

Mega še kar v luftu. Erzo in Uki še enkrat gor na popravca.

Erzov let

Erzov let

Dopolnilo na Erzovo zahtevo: Njegov popravni let je daljši kot Zoranov 🙂 .

Mene pa reši Špela 🙂 , ko gre skozi Vrhniko v pobiranje Borisa in Pojeta…