150727 Mećkin kamen – Kruševo

Manca zjutraj zapelje na start Svetlija in Vesno na šolo in potem ju tudi pobere s pristanka.

Pri hotelu ju nato ob 11.30 poberemo za zaresno letenje (no, Vesna bo za zemeljsko podporo…).

Ko pridemo nekaj pred 12h na start, malo padalcev – jasno, saj piha Z v hrbet po hribu navzdol. Zato pa je mravljišče na Z startu, kjer najprej startujejo v močnem Z netekmovalci, potem se začne še tekmovanje.

Mi najprej nakladamo v senci pri avtu in občasno preverjamo situacijo gori na startu. Potem se preselimo na rob gozda in tam modrujemo dalje. Gužva v zraku, da mi je slabo. Tudi Gvidova ekipa je tu gori.

V to gužvo se prvi odpravi Gvido, nekaj kasneje se na hitro odloči še Mega in postavi. Najde trenutek in luknjo v gužvi na startu in se spusti v gužvo v zraku. Skoraj hkrati z njim še Edo. Mili (Jenčič) še nekaj za njimi in kmalu scuri v dolino pod Z startom (najin pristanek z Deluxom od sobote).

Mega nabere in se odpelje čez hrib. Ostali kar mečkamo in čakamo, da se gužva razredči (pa močni občasni sunki niso ravno spodbuda). Mega javi, da je pri Krivogaštanih in da je na 3100 in nadaljuje proti Prilepu.

Tako mine večina letalnega dneva. Ko se start le počisti, se odloči tudi Boris. Pomagam mu postaviti. Kot balerina hendla padalo (kjer je druge malo prej klofalo in razmetavalo), potem spelje in že kaže, da je odletel, pa ga močno spusti in pod robom se padalo naenkrat sesuje. S Svetlijem odlaufava dol in pomagava rešiti Borisu padalo iz trnja (je prekinil start, ker ga ni hotelo lepo vzeti…).

Nekaj više ponovno postavi, hendla padalo gor do starta, nekaj časa poplesava in nato v pravem trenutku elegantno spelje. Kmalu nabere, se odpelje desno in nato izgine proti V čez hrib. In scuri v dolino.

Borisov let

Borisov let

Preostali še malo modrujemo v vedno močnejšem vetru, potem si počasi priznamo poraz (vsak iz svojega razloga 🙂 ) in se spravimo v avte.

Z Manco se odpeljeva dol v Krivogaštane počakat Mega, ki se vrne iz Prilepa in po slabih 3,5h pristane na uradnem pristanku pod Kruševim.

Megov let

Megov let