150812 Ambrož zg.poseka P1633 16:29:47

Še vedno ta V in dopoldne se kar ne morem odločiti, kam bi šel. Ker ni premočan, se mi na koncu zdi, da bi bil Ambrož lahko v redu za lep let.

Erzo za kasneje vabi na Zavrh, ko sem sam že na Ambrožu. Žal se odločim za Zg.poseko, da bi bilo čim manj komplikacij z logistiko (saj ne bo problem nabrati…).

Ravno ko pridem na poseko, starta tandem, potem čakam več kot pol ure, ker piha v glavnem dol in je vse pokrito. Končno izkoristim nulo, da potegnem in sem v zraku.

Okoli roba na V pobočje ne pridem dovolj daleč (ker preveč zgubljam), tako da se odpeljem proti Apnu, kjer najdem (edini ?) steber in naberem do 1700. Namesto, da bi se kar odpeljal proti Potoški (?), grem nazaj na Ambroža, kjer pa spet zgubljam z -3. Ponovim vajo, vendar naberem le še do 1400. Potem pa še debele pol ure drajsam na dinamiki na Grajcu (čez 1100 več ne pridem), dokler se ne naveličam in se odpeljem na pristanek.

Zoranov let

Zoranov let

Toliko o lepem (pre)letu. Reši me Luka na poti iz službe (Mateja je raje ostala na pivu v LJU 🙂 ), s katerim greva gor, pa na koncu ne odleti, saj piha že konkretno dol in ni več pravega upanja za letenje…