150827 Buzet Zavoj P1640 13:55:31

Že včeraj zvečer je Erzo predlagal današnji Zavoj. In zjutraj se samo prijavim in še pred 11h se že vozimo v Erzovemu enoprostorcu proti Istri: Erzo, Poje, Mega in jaz. V Kozini pusti Nevidni svoj avto in se priključi.

Zaradi popravila ceste iz Buzeta gremo na start od zadaj mimo Rakitovca (info Rabič). Na startu piha lepo in takoj postavimo. In v luft: Mega, Erzo, Poje, jaz in Peter.

V začetku se vsi malo matramo (inverzija ?) s pobiranjem (razen Mega, ki se že javlja izpod baze na 1800), potem nam zalaufa. Lepo vrtim do 1800 z zanosom čez Žbevnico. Tu malo zgubim in spet naberem. Potem mi gre samo še dol in se vržem čez Krematorij in čez mejo proti vasi Golac (ki ga že vidim kot možen pristanek). Poje odvije bolj proti Z in vedno bolj curi. Naenkrat dobim na 1100m dviganje v sami modrini (konvergenca?) in naberem skoraj do 1900, medtem ko Poje scuri do glavne ceste blizu Gradišča pri Materiji.

Pojetov let

Pojetov let

Pred mano so baze bolj na gosto (in že pod mojo višino). Cca 1km pred seboj vidim Mega, ki iz nižin pobira proti eni od baz. Najprej hočem tja (saj lepo dela), pa me od tega odvrne njegova komunikacija z Nevidnim (kje je kdo – že v bazi, ali še ne…) in mislim, da bom enako dobil, če grem ob levem robu teh baz. Pa samo še zgubljam (tudi enkrat mi ne piskne) in potem samo še odpeljem v smeri Kozine in pristanem nekaj za Materijo.

Zoranov let

Zoranov let

Erzo leti proti Ilirski, Mega in Nevidni proti Pivki.

In potem se začne zgodba o reševanju Erzovega avta z Buzeta: Poje je s štopom prvi pri Ščukovem avtu v Kozini in bi šel še letet (saj je sredi dneva in bi ga rad izkoristil bolje, kot doslej 🙂 ). Meni se zdi, da moramo scurjeni najprej rešiti avto, potem…

Poje pride po mene in se vmes dogovori s Simeonom (prihaja vozit tandem) za Kovk. Odpeljeva se proti Razdrtemu, pa na koncu (nesporazumi, kje je kdo in koliko je Simeonov avto poln…) prideva do Anje. Med čakanjem javi Erzo, da je scuril v Jurščah

Erzov let

Erzov let

in da mu naj rešimo avto, on se bo že sam rešil do Postojne. Ko pride Simeon,  prevzame Jožefa in odšibajo gor na Kovk, kjer pristaja Slak po kratkem letenju. Po pogovoru se Slak odloči, da mi bo pomagal pri reševanju (namesto, da bi še letel  🙂 ).

Ko pride dol, odšibava do Razdrtega, tam pustiva njegov avto in via Buzet. Vmes javi Mega, da je pristal v Višnji gori, Nevidni malo naprej v Ivančni. Midva zadaj na Buzet in spredaj (cesta je že odprta) z obema avtoma nazaj v SLO. Nevidni vztraja, da pripeljemo njegov avto na Vrhniko in po možnosti še do Mega in njega v Ivančno.

Med najino vožnjo obeh avtov do Razdrtega in mojo naprej po Erza v Avio Pub, se izkaže, da je ta kombinacija bila nepotrebna, saj dobita prevoze: Mega do Unca, Peter v dveh etapah preko LJU-Rudnik na Primorsko. Midva z Erzom nazaj na Razdrto, kjer lahko dokončno pustimo Petrov avto in nato v Hruševju pobereva Pojeta, ki je malo prej tu pristal…

Pojetov let

Pojetov let

Slak je danes res viteško pomagal rešiti logistiko 🙂 .