150828 Buzet Zavoj P1642 14:32:07

In gremo danes spet na Zavoj (s Pojetovim avtom 🙂 ): Erzo, Poje, Mega in od Črnega kala naprej še Nevidni. Leteli naj bi ( napovedan močnejši Z) proti Učki (Istra express 🙂 pa to …).

Ob 12h smo na štartu, kjer piha malo bolj z Z in malo manj kot včeraj (pihne bolj na obroke). Postavimo v družbi dveh hrvaških policajev. Prideta še Saša in Andrija. Potegnemo Poje, Erzo, jaz in potem še Nevidni in Mega.

Spet se moramo kar vsi matrati. Jaz sem že na nivoju proge, potem le poberem in naberem. Za nekaj trenutkov celo iz višav gledam na Erza, Mega in Nevidnega 🙂 . Nato Se Erzo, Poje in Ščuka odlepijo in odletijo proti Raspadalici in naprej. Jaz se še naprej matram lokalno in blizu je tudi Mega.

S 1100 se potem odpeljem čez Raspadalico naprej (za Megom) in počasi zgubljam in le občasno nabiram. Pred Ročem sva z Megom že pod srednjim grebenom. On se reši v višave, jaz se matram in se na koncu odpeljem pristati pod Roč. Pa dobim na spodnji polici čudovito dviganje, ki me odpelje na mojo višino dneva okoli 1200. Takrat enkrat Jože scuri zadaj pod glavnim grebenom.

Pojetov prvi let

Pojetov prvi let

Spet vidim Mega daleč spodaj nad gmajno med zadnjim in sprednjim grebenom, ko začne nabirati in je kmalu že bogato višji. Jaz pa samo še curim in z nekaj obupanimi popravki višin pristanem pred Lupoglavom (Pristava).

Zoranov let

Zoranov let

Poje javi, da je že drugič na startu (sedaj Raspadalica). Ko pospravim in odpešačim do glavne ceste, po pol ure štopa (nihče ne ustavi) pripelje Andrejka Dušan (potapljaški kompanjon iz Sudana in potem padalec pri Luciji in Mihu), ki ustavi, ker seveda najprej “prepozna” padalca in ob nalaganju še mojo osebo 🙂 . Seveda me zapelje gor na Zavoj do avta.

Počakam na startu, dokler ne javi Erzo, da je pristal pod Učko.

Erzov let

Erzov let

Zapeljem dol in v njegovo smer. Še Mega javi, da je na tleh blizu Vranja.

Najprej poberem Mega, malo naprej še Erza. Ščuka je naslednji in javi, da se je odpeljal od Plomina še nazaj do Ročkega polja.

Potem pa v Šušnjevici čakamo (ob radlerju, piškotih in banjici sladoleda) na glas od Pojeta, ki je po predvidevanjih brez postaje in s praznim telefonom nekje v teh krajih. Vmes od domačinov izvemo veliko o naseljevanju Romunov (Vlasov) v teh istarskih krajih.

Končno se pod večer Poje javi s pristanka pri Vranju,

Pojetov glavni let

Pojetov glavni let

kjer ga potem kmalu poberemo.

Vsi zadovoljni z današnjim izkupičkom odšibamo proti LJU…