150901 Vremščica zgoraj P1646 17:44:28

Dopoldan brez veze bluzim po projektih, bolj po ogledih, kot z resnim namenom, da bi kaj odletel, saj povsod nažiga (JZ,Z). Vmes se slišiva s Faacom, ki bi šel kasneje na Gorenjsko (“zagotavlja”, da bo idealno, kot včeraj, meni pa se zdi, da bo gotovo premočno…).

Ko že skoraj obupam in se hočem vrniti v LJU, pokliče Erzo in sva zmenjena za Vremščico. Medtem, ko on čaka na Vrhniki še Slaka, jaz pogledam še na Strmco, kjer me sprejmejo sunki čez 15…

Na Uncu prisedeta in dol. Malo nihamo med Kovkom (10), pa se na koncu vseeno usmerimo na Vremščico.

Na spodnjem startu naložimo še Rajka in Marka (ravno peljeta gor pred nami) in na zgornji start. Množica modelarjev zaseda zračni prostor iz foteljčkov na tleh (nekateri so v zraku že tri ure 🙂 ).

Čakamo skoraj uro, da se malo umiri = padejo sunki pod 10 (in pride Gorazd). Potem se počasi naštimamo in v luft: Slak, Gorazd, Erzo, Marko in jaz. Rajko še malo počaka, da se še bolj umiri.

Vsi gredo na levo in tudi malo ven, kjer lepo drži in tudi dviguje. Sam pa se ne morem spajsati nad start in ko se speljem nad spodnjega, ni nič bolje. Le nekajkrat uspem malo več nabrati, ostalo pa je bolj borba za obstoj. Ko enkrat poskušam preveč na desno, da bi posnemal Marka, samo zacurim in se počasi odpeljem na letališče (kjer že ves dan snemajo nek spot z vozečim klavirjem po pisti, z avionskimi vložki…). Marko pa vrti in vrti in se reši.  Pristanem hkrati z Rajkom

Rajkov let

Rajkov let

Zoranov let

Zoranov let

in skupaj med pospravljanjem objokujeva usodo. Erzo toplanda na Bukovi gori.

Erzov let

Erzov let

In spet zajadra in nadaljuje drajsanje, ki sedaj, pod večer,  izgleda dosti bolj mirno kot prej. Najprej na spodnjem startu pristaneta Gorazd in Marko. Potem Slak toplanda na zgornjem (da bo spravil dol LCja), pa noče pospraviti padala, ampak ga naslednje pol ure leže na tleh drži nad seboj v luftu in handla (in mogoče celo drema…)… Erzo pa drajsa po luftu, “dokler Slak ne pospravi padala…”.

Rajkov film

Z Rajkom se odpeljeva na pijačo v Divačo, potem pa Slak le pospravi in Erzo drži besedo in se odpelje na AC postajo Senožeče.

Erzov let

Erzov let

V mraku domov…

(Faaca pa je res lepo jadral na Gozdu 🙂 )

Faacov let "z grabljami ?"

Faacov let “z grabljami” ?