150902 Florjan-Gornji Grad P1647 11:55:32

Danes dopoldne se dogovarjam s Sandijem in Simeonom za tandem, ki sem ga obljubil prijateljema. Pa se že dopoldne Krvavec vedno bolj zavija v oblake in dež že namaka od Primorske proti Ljubljani. Tako zadevo odpovemo in se sam odpeljem naprej proti Kamniku, da še kaj ujamem pred dežjem.

Čez Črnivec do Gornjega Grada in naprej na Florjana (že zadnjič ogledan z Matejo&Lukom).

Že spodaj je pihal kar konkreten V (dolinc?), pri anteni pa ta V na momente res prbije (4-6,5/9). Malo počakam, pa ni razlike. Smer pa je idealna, tako da se naštimam v tangice in pripnem Rooka. Počakam, da ni sunka in lepo hrbtno potegnem in ga stabiliziram in kar malo držim nad sabo (skoraj kot Delux 🙂 ).

Samo stopim v zrak in naprej. Malo drži, potem spusti, vendar sem (čeprav direktno v veter) čez kritično drevesno mejo in zapeljem v desno nad dolino. Tu dobim en pošten ruker za 20m gor in potem samo še dol do doline, kjer pa talni V (dolinc) kar noče spustiti na tla.

Zoranov let

Zoranov let

Ko pospravim na lokalni cesti takoj dobim štop za gor. Pri avtu sedaj prbija še močneje (sunki čez 10), radarska slika kaže da dež prihaja že od LJU v Savinjske. Res je že vse pokrito. Krajši pogovor z Erzom, ki mi posreduje še eno novo lokacijo (meni še sploh neevidentirana !?? – hvala Erzo !) nad Nazarji – stran od prihajajočega dežja :-).

V rahlem kapljanju hodim po tem štartu in že hočem postaviti, pa začne konkretno deževati in še pihati od zadaj… Pa drugič…