150903 Koš P1648 15:18:07

Napoved je bila, da bo danes slabo, pa ni tako kritično. Šele pozno se sprostim in se odločim za južno smer, saj je na S res vse v oblakih do nižin. Na Ajdovskem več sonca, vendar S in ker ni interesentov za akcijo, se odločim za projekte.

Pa se v Logatcu že temni in ko vozim na Koš, že rahlo dežuje. Kljub temu na vrh, kjer S piha lepo po ozki poseki gor. Malo počakam in dež res poneha. Po Rooka in tangice in nazaj gor.

Ko postavim, neha pihati gor. Vseeno potegnem, pa padalo komaj gre gor in se prevali na veje na levi.

Postavim drugič in čakam, da bi vsaj malo pihnilo gor. Namesto tega začne pihati od zadaj (na J pobočja posije sonček). Ko je spet nula, zalaufam naprej in ga spravim lepo  gor, pa podrajsa po vejah na desni in se zatakne še predno sem v zraku.

Sedaj vztrajno piha od zadaj in že hočem pospraviti. Pa pokliče Erzo, kje sem in kakšna je situacija in mine nekaj minut. Ko nehava, sončka ni več in spet rahlo pihne od spredaj po poseki gor.

Poskusim še zadnjič, ujamem pravi trenutek, ko dahne spet gor, nacentriram padalo na sredino ožine in zalaufam in sem v luftu. Nad spodnjo ožino (ki me, roko na srce, bistveno bolj skrbi) sem nad drevesi in malo slalomiram med višjimi vrhovi in sem čez in se odpeljem na travnik spodaj.

Zoranov let

Zoranov let

Ful vesel, saj nisem verjel, da bo ratalo 🙂 .

Ko pridem nazaj gor do avta, na Kovku obrne na lep J (5/8,5). Erzu se ne da tako daleč dol, ker je že pozno in predlaga Slivnico (kjer je tudi J 3,5/5,5). Vendar si premisli in odloči za Slevico, kar pa meni ni všeč. Ko se odpeljem proti LJU, spet piha S, SV…