150908 Grmada P1650 14:57:27

Erzo zgodaj zjutraj zbezlja k Zagrebčanom za Ivanščico, ostali pa se koordiniramo kasneje. Lepi pogoji na Gorenjskem se potem sfižijo (Krvavec se pokrije, Gozd me pa sploh ne zanima), pa tudi zgodnji interesenti se bolj nagibajo za spodnji del SLO.

Z Megom se dobiva ob cca 13.30 pod Grmado in zgleda OK (lepe bazice razsute po nebu in veter tudi ni videti premočan) in greva kar gor, da kaj ne zamudiva.

Ko začneva na startu  (v lepem vetru ob cca 14h) postavljati, pridejo k balam še Boris s Špelo in Emil. Veter upada (prej 5,5/9 na Slivnici, zdaj 4,5/6,6).

Potegnem prvi in začnem curiti (in v skladu s tem preklinjati). Mega po startu najprej lepo nabira. Tudi jaz končno najdem dviganje in se rešim, potem steber, ki me počasi in vztrajno dvigne nad start in više. Okoli 1100 se zadeva upočasni in komaj kaj pridobivam. Mega se bori pod startom, Emil in Delux se pripravljata. Ponosno se že ogledujem, kam bi se odpeljal… Ko sem skoraj na 1300, mi zmanjka dviganja in še malo bluzim in iščem, potem zacurim. Namesto, da bi se odpeljal kamorkoli, verjamem, da bom spodaj spet pobral. Hitro sem pod startom in samo še curim. Mega curi nad Planino. Emil starta in se pripelje nad mano in … tudi curi. Samo še malo zavijugam in pristanem na uradnem.

Zoranov let

Zoranov let

Mega sede na travnik malo nad glavno cesto, Emil pa neuspešno poskuša nekaj dobiti zunaj in pristane blizu mene…

Emilov let

Emilov let