150909 Zavrh P1656 17:57:51

Danes je poseben dan: Edo ima rojstni dan in si je vzel ves dan zase – za letenje.

Že zjutraj požene zadevo. Erzo (še) nima časa, jaz sem za in začnem gledati, kje bi lahko to današnjo burjo prelisičili. Na Gorenjskem (še najmanj vetra) je že vse zabasano, podobno je na Štajerski. Uskladiva se za Primorsko… mogoče Istro (Srbani, Kaštelir) ?… če bo premočno, vsaj kakšni projekti ?… Še pri Rabiču in Nevidnem (baje da bodo spet šli na Medice) iščem info in sprožim hudiča: Nevidni že gre sam proti Medicam (tam je baje luknja brez burje, kar sva ugotovila tudi midva s pomočjo elektronskega nadzora tega dela Evrope…).

Ko štartava z LCjem iz LJU, Nevidni pokliče, da je na Buzetu res močna burja in da najbrž z Medicami ne bo nič in da bo on kar podaljšal dol na Srbane in da bo tam super… Spravi naju na toliko obratov, da obrneva in zamenjava (penzionističnega) LCja za Edovega dirkalnika in ful gasa dol.

Ko drviva mimo Kozine, pokliče Peter, da je tudi na Bujah huda burja in da … on odstopa. Edo pohodi bremzo, na pumpi obrneva in nazaj.

V Senožečah malo ven, da si ohladiva glavo (na res močni burji) in premisliva kaj sedaj (Lijak?). Pa pokliče Erzo, kje da sva, ker je treba takoj na Smuk. Tam so že na startu in piha gor in bo super. Opozorim ga, da sva bila ravnokar že navlečena nekam in ne bi bila sedaj nategnjena še na drugi konec SLO. Pa pravi, da se bo zagotovo letelo do večera, čeprav bomo pozni. Edo stopi na gas.

Ko sva mimo Unca, Erzo starta proti LJU, mida pa na Vrhniki pobereva še Mega, ki ga s tem Smukom tudi spravimo na obrate.

Na Rudniku z AC, da poberemo Erza. Pa noče prestaviti padala v dirkalnik, ker je ravnokar zvedel, da dotični s Smuka ne bodo leteli do večera… Ker so scurili… in ker tam (nad startom) piha sever… in ker on, Erzo tudi odstopa (lahko pa gremo sami) !  Seveda se mi trije obrnemo proti Vrhniki – upamo, da Zavrh mogoče bo, čeprav Erzo ne verjame, pa tudi Mega je raje taktično tiho (Krim je namreč 6,5/11 V) – Edo pa si želi vsaj malo poleteti za rojstni dan…

Na Zavrhu piha. Močno. Izmerjeno 5-7/9,9. Drevesa občasno res položi. Mega sicer odpre nahrbtnik in raztrese robo, potem pa posedemo in začnemo modrovati. Kadar nam zmanjka tem, spet malo z roba občudujemo šumenje – Edo si želi samo malo poleteti za rojstni dan….

Ko nam poidejo teme, Mega pospravi robo, Edo pa si želi samo malo poleteti za rojstni dan in se odloči, da postavi (med sunki so tudi dokaj mirna obdobja). In seveda tudi jaz postavim.

Edo izkoristi trenutek zatišja in odleti. Malo ga pošejka po poseki, pa le spelje ven, ga dviguje in odnaša v levo. Samo pelje se in ga odnaša proti Vrhniki bočno s 40 (in tudi dviguje).

Potegnem še jaz in ko speljem, se odpeljem za njim. Še nekaj dviganja nad Javorčem in z 900m čez Vrhniko. Edo pristane pod Hribi.

Edov rojstnodnevi (končno :-) ) let

Edov rojstnodnevi (končno 🙂 ) let

Nekaj minut kasneje se blizu njega po liftu dol (ko obrnem v veter) spustim na travnik tudi sam.

Zoranov let

Zoranov let

Potem nas Edo še počasti v Mantovi (ker ima danes rojstni dan in je vesel, da je letel in postavil svoj rekord Zavrha 🙂 ). Poleg tega, da nas je častil tudi z veliko bencina.

Ja, danes je bil res poseben dan 🙂 .

2 komentarja

Leave a Reply