151114 Nanos-vzhod P1678 15:18:39

Zjutraj se najprej skoordiniramo z Matejo in Lukom (veter čuden in čez dan spreminjajoč od SV-V-JV) za kam blizu (Slivnica, Grmada). Razpošljem zborni SMS.

Ob 12h se dobimo na Vrhniki: Mateja, Luka, jaz, Uki in Slak. Na Uncu še Mega in pod Grmado (Slivnica že obrnila z J na SV). Hkrati z nami pride še (nenapovedano) Emil. Zaradi občasnih močnih sunkov po tleh (pa še s S) smo vsi skeptični, ali ima sploh smisel iti gor.

Pa prihaja iz Postojne Jean, ki zapelje kar od zadaj gor … in pove, da na startu sicer ni preveč močno, je pa z leve… Vmes je ves čas na vezi Manca, ki nas spodbudi za Nanos. Vsi smo bolj skeptični, vendar tu nimamo kaj dosti iskati, zato se odločimo za njen predlog. Na Uncu se nam pridruži.

V Razdrtem se jata še poveča: Emil pride še z Redstarom in pobereta Jeana, k nam prisede Faaca, ki je tudi pridivjal iz LJU. Cika-caka na vrh Nanosa, kjer prvi že postavljajo. Veter je idealen. Postavimo še ostali. Le Mateja in Luka se obirata.

Odletijo: Slak, Redstar, Emil, Jean, Faaca, Mega, Manca, jaz (Uki budno bdi nad mojimi štrikci), Uki in potem še Mateja. Prvi že tonejo in jasno je, da je vetra premalo (pričakovali pa preveč). Luka se odloči za ne (bo raje avto peljal dol…).

Vsi zapeljemo daleč v levo, bolj ali manj do kota, potem pa večina v širokem loku proti pristanku v Razdrtem. Sam obrnem in ob pobočju nazaj pod start in okoli roba in na sredino doline. V tem delu je malo razrukano (slap se zliva čez v Vipavsko), pa se hitro umiri in po maslu drsim proti Podnanosu. Ker sem bistveno nižji, kot zadnjič, pristanem malo pred Podnanosom, tik pod odcepom na Nanos.

Zoranov let

Zoranov let

Vsi ostali so že na tleh.

Emilov let

Emilov let

Jeanov let

Jeanov let

Jeanov filmček leta

 

 

Faacov let

Faacov let

Ukijev let

Ukijev let

Ko pospravim, na odcepu počakam, da pride Luka dol in me pobere. Vsi se zberemo v Razdrtem na zaključno druženje…