151116 Čaven P1679 14:34:10

Danes spet inverzija, sonček, veter pa JZ. Ena varinata je Krvavec (visoko nad inverzijo) in mogoče proti Kalškemu ali še naprej (je “obljubljal” Simeon), druga bolj sigurna: Kovk. Erzo in Faaca se odločita za Vipavsko.

Urška in jaz se priključiva ob 12h Faacu v transporterju pri njem doma, Erzo in Slak na Vrhniki. Še Mega na Uncu in do Anje.

Tam je precej mrčasto in Kovk je še v inverziji. Zato pade ideja nad njo – na Čaven in že izvržemo motorinček in cika-caka gor.

Na startu piha primerno močno, mogoče pa občasno že bolj z desne (Z). Spodaj megleno morje (ki pa je v resnici prosojno, čeprav je videti drugače).

2015-11-16 14.04.52

Postavimo na J pobočje

in v luft: Erzo, jaz, Slak, Faaca, Urška in čez nekaj časa še Mega. Takoj na desno nad platojem, kjer še kar vzdržujem višino. Tik pred mano je Erzo, ki v nekem trenutku obrne nazaj, jaz pa še kar rinem naprej in vedno bolj curim. Pod Kucljem sem že v inverziji in gre dol že z 1,2. Obrnem in poševno ven v upanju, da pridem čez pobočje do Lokavca. Nad zadnjimi grički res malo bolj drži (pa še z vetrom grem), tako da brez problema pridem do velikih travnikov med Lokavcem in Ajdovščino.

Zoranov let

Zoranov let

Urška pristane ob meni malo za mano.

Urškin let

Urškin let

Vanja se odpelje na avtobusno v Ajdovščino

Faacov let

Faacov let

in počaka na avtobus do Anje in motorinčka. Slak potegne po dolini čez Ajdovščino v smeri Anje. Erzo pristane na šolskem terenu (ki ga letos še nima 🙂 ).

Erzov let

Erzov let

Mega kot zadnji tudi pristane pri naju. Vanja na motorinčku pripelje Slaka, ga odloži in nadaljuje turnejo naprej na Čaven. Urška še malo poslika. Erzo pripešači do nas. In nato še kar nekaj časa modrujemo (in raziskujemo afero Poje), preden pride Faaca s transporterjem.

Potem pa že začne mrak padati na zemljo…