151201 Vremščica P1690 15:32:51

Danes je v centru SLO sicer sončno (megličasto), na Primorskem oblačno in celo megleno v Vipavski in na morju. Je pa po Gorenjski nek S, SZ in Z.

Mare je sicer našel popolni mir na Potoški 🙂 ,

Maretov dopoldanski mir

Maretov dopoldanski mir

vendar nekako ni preveč zanimanja za tisto smer…

Z Erzom se dogovoriva za popoldansko Vremščico (ali mogoče Strmco). Ker imam že zgodaj čas, grem pred srečanjem še malo na oglede okoli Logatca: Petkovec in Rovte. Na obeh lokacijah se (spet) samo razgledujem, saj piha ali levo od zadaj, ali desno od zadaj…

Ob 14h na cestninski v Logatcu in po Mega na Unc. In na Vremščico, ki jo mora danes LC doseči kar po predčasnem obvozu čez šodrasto strmino, saj je cesta za spodnjim startom že mestoma zametena 🙂 .

Na startu pospravlja Nevidni (baje po 2-3h letenja …, na OLCju je kot vedno neviden 🙂 ). Megu ni treba (bo šofer…), z Erzom postaviva. Vetra je kar precej – močno J z leve.

Starta Erzo in gre viset pred start (z občasnim rikvercanjem), potem še jaz. Meni pa (po Megovem nasvetu 🙂 ) kar uspeva riniti v levo ob pobočju, pa spet nazaj. Ko Mega objavi s starta, da se mu zdi, da še jača,  z Erzom kmalu zavijeva proti letališču. Ker imam lepo višino, se zapeljem vse do glavne ceste in nazaj na letališče.

Zoranov let

Zoranov let

Erzo pristane minutko za mano.

Erzov let

Erzov let

Ko pospravljava, pristane še Urban (Valič) z novim 150-celičnim prototipom tekmovalnega Kinga.

Po Megovem prihodu in prijetnem nakladanju dostavimo Urbana še gor po avto. In potem nadaljujemo še ob pivu v Senožečah…