151202 Nanos-Grmada vrh P1692 14:26:28

Erzo in Slak sta že tu. Še Borisa počakamo in na Unc po Mega. Erzo je že uredil logistiko za Nanos: Istok, Cimerman in Boštjan gredo tudi gor in en avto bo pri Anji.

Po prečki na cesto na Nanos in od zadaj pod vrh Grmade. Peš od zadaj čez travnato pobočje na vrh.

Predhodna trojka že postavlja. Vetra ni veliko, piha pa naravnost gor. Postavimo tudi mi. V luft: Mega, Boštjan, Erzo, Janez, jaz, Slak za robom proti Z in potem še Istok in Boris.

Nad polico (občasno malo dvigne) in ob robu proti Vipavi. Boštjan se z leve od antene vrača globoko pod robom, Mega tik nad robom. Nekaj časa vozim nad njim, potem uidem naprej kar nekaj nad grebenom. Erzo je zadaj tudi nizko nad robom in potem “prisilno” pristane na Renjakih (še en start 🙂 ).

Erzov prvi del

Erzov prvi del

Sam dohitim Cimermana, ki je že pod grebenom in kmalu sem tudi sam spodaj.  Voziva tik ob skalah in vzdržujeva višino. Ko sva mimo Table, se on odpelje naprej, jaz pa navrtim kakšnih 150m. Mega je že naprej proti Vrhpolju in se odpelje ven in nizko proti Anji.

Janez še nižji za njim.

Janezov let

Janezov let

Sam pa z lepo višino preletim pristanek in se potem odpeljem nazaj k njima.

Zoranov let

Zoranov let

Med pospravljanjem pristane Boštjan pri cerkvi pred Anjo

Boštjanov let

Boštjanov let

in nekaj za njim še Istok.

Istokov let

Istokov let

Erzo nabira minute okoli Gradiške ture, Slak se pa kar vozi sem in tja med Tablo in Nanosom 🙂 . Delux javi, da je s Skewerjem pristal ob odcepu na Nanos in bi šel še enkrat gor (ker itak gremo po avte…).

Končno se šoferji zberemo pri Anji in Boštjan naju z Istokom odpelje rešit najina avta. Med vožnjo vidimo, da je pri cerkvici pristal tudi Slak, Erzo pa (seveda kot zadnji od jate 🙂 ) na travničku v Vipavi…

Erzov drugi del

Erzov drugi del

Na odcepu naložimo še Deluxa in gor. Istok z Deluxom na start (za kontrolo, če bo v nastajajočem mraku še odletel), midva z Boštjanom dol.

Naložim Erza v Vipavi, potem še Mega in Slaka pri Anji in v Podnanos po Deluxa in zaključne čajčke…

Bolje kot smo pričakovali 🙂 .