151221 Vel.Orljek P1708 14:43:00

Danes v višinah orkanski JZ. Le Gozd in Kriška gora javljata normalen veter (?). Po Gorenjskem sonček, Primorska v megli (ponekod niže, drugje više). Spodnji štart Vremščice je zunaj in okoli Trsta tudi.

Predlagam Socerb in Erza prepričam (kontra predlog – Valična po info JanKa ni realen, tudi moja dodatna ideja o Petru ne…).

Ob 13h snamem Erza pred Mercatorjem, potem se še Mega skuja. In se že peljeva mimo Unca (Erzo predlaga tolažilni Orljek…), ko zveva, da je Vremščica v megli (tam tavata Nevidni in Gorazd) že do podna. Peter je za Socerb in oddrvi v to smer. Najprej naju zabremza Pavlič (v TS nič vetra in megličasto, pri KP pa vidljivost 100m), potem pa pred Kozino dokončno obrne Nevidni, ko pove, da je na Kastelcu vse v megli.

Na Uncu ven, na vrh krtine in padala ven. Piha sicer sunkovito (7-9/10.5, pa na trenutke bistveno manj), vendar Erzo potegne, kot da je v Braziliji. Malo zavijuga in pristane.

Erzov let

Erzov let

Jaz pa pripnem kar Nuptseja (ki ga moram itak posušiti). Lepo ga dvignem v močnem, malo počakam in hočem stopiti v zrak, pa kar potonem. Potem me spet fajn liftne (rotorji) in po vijugi pristanem zraven Erza.

Zoranov let

Zoranov let

Premalo, da bi posušil padalo…