160108 Gozd P1729 13:44:49

Dopoldne je še kar nekako in se na Gorenjskem celo sonce kaže. Ko pa podražim Erza, bi še kar odlašal, čeprav se s Primorske že bliža dež in nasploh poslabšanje (bo šel on na Koreno potem, mimogrede…).

Zato se sam odpeljem iz (že) deževne LJU pod osončeni Gozd. Na pristanku nikogar (piha pa rahlo dol SZ), zato se kar sam odpeljem gor. Po snegu na start, kjer pa taleči se sneg pokriva le še ravnico pred Juretovo hiško. Postavim UTurna v sončku (vetra skoraj nič, pa malo meša), ko pa se vpnem, je že skrit za oblaki.

Potegnem in ga spravim gor in se odpeljem na pristanek.

Zoranov let

Zoranov let

Obvestim Erza o situaciji in je takoj v odhodu na Gojzd, saj tudi na Vrhniki sedaj uliva (in tisto Koreno potem mimogrede ne bo šlo…). Ko pospravljam, pride Lucija, ki me zapelje po LCja.

Ko zapeljem nazaj dol, v 3 min megleno morje pokrije dolino (cca 100m nad tlemi, debelina mogoče 50-100m, na štartu še vedno lepo). Lucija si v tako ne upa in bo počakala.

Pri Bajdu počakam v nizkem startu Erza, ki se že psihično pripravlja na let skozi meglo. Z njim gor, hitro pobere robo in na start (preden pride do sem dež od KR, kjer že uliva), jaz pa z avtom dol, da bom s pristanka obveščal o megleni situaciji na tleh. Ko pridem dol, se je megla malo dvignila in razredčila in Erzo štarta (že vidi skozi meglice mestoma do tal). Megla res razpada in malo za njim odleti tudi Lucija. Erzo pristane v rahlem kapljanju,

Erzov let

Erzov let

Lucija nekaj za njim. Rešiva Luciji avto in Erzova serija je rešena (še za dne)…