160128 Gozd P1749 14:56:27

Danes pa slaba napoved z veliko Z – predvsem J od LJU. In tam tudi res ni bogvekaj. Zato je pa lepše na Gorenjski. Sprašuje tudi Janez (Cimerman), če je tudi danes v planu Goljak 🙂 .  Pa seveda Jean, ki pa ni za Gorenjsko. Erzo je za (kasneje).

Manca je prej frej in me seveda spravi na obrate, da ne čakam v nervozi. Ob 13h mimo Britova pod Gozd, kjer se v LCja naloži še Janez in gor. Erzo, Mega in Faaca bodo prišli kakšno uro kasneje.

Na startu piha v glavnem lepo, vendar spremenljiva jakost. Postavimo pred dva zmaja v izgradnji. Malo pomodrujemo z Juretom in v luft: jaz, Janez in Manca.

V luftu je delovno (ozka in močna dviganja, kar močan V), kot bi bilo spomladi. Ko že lepo naberem, padem ven, scurim in spet ponavljam. Malo okoli starta, nekaj na sprednjem robu. Manca, ki je bila sprva nizko, se lepo pobere zunaj in potem ves čas drajsa lepo nad grebenom Gozda (oba se spajsava nekje na polovico višine Kriške). Potem je Manci zadosti in objavi toplandanje, da reši LCja. In pristane. Medtem ugotovim, da sem pozabil pustiti ključ pri avtu in ker je tudi meni guncanja počasi zadosti, grem tudi jaz pristati na Gozd ob avtu.

Zoranov let

Zoranov let

Ravno takrat starta druga trojka (Erzo, Faaca in Mega). Cimerman čez nekaj časa pristane.

160128 Cimerman

Manca reši Faacov avto na pristanek, kjer že čaka Faaca

Faacov let

Faacov let

in se kmalu poslovi. Jaz pa počakam, da pristane Mega in potem še Erzo.

Erzov let

Erzov let

Bilo je več, kot sem pričakoval…