160129 Krvavec P1750 15:41:52

Danes podobno kot včeraj (le da je Primorska malo bolj prijazna v megli, ki se čez dan že topi…). Gremo na Gorenjsko. Faaca že zjutraj prijavi zainteresiranost in potem samo še malo nihamo ali Gozd ali Krvavec. In ko SZ v višavah izgublja moč, je jasno: na vrh Krvavca, ker bo visoko nad (1300m) inverzijo.

Mega najprej ja, potem pa ga ob 13h ni na Britom z Erzom. Počakava še Pojeta in pod Ambrota, kjer že čaka Faaca. Na gondolo in gor in s šestsedo na vrh.

Nekaj pešakov prihaja po vršnem pobočju (Sašo in familija K.), z nami pa še Grega Š., ki hitro razporedi tandemsko opremo po vrhu in z atraktivnimi odleti začne privabljati potencialne kliente… Medtem pa se mi sončimo in malo modrujemo in pomagamo postaviti Jožetu, ki mu je v trenutni zdravstveni situaciji strmina na JZ proti anteni več vredna, kot dejstvo, da piha precej z desne 🙂 . Kar nekaj časa čaka,

160129 Poje

preden potegne in s pomočjo vitla (=Faaca) lepo odleti po eni nogi 🙂 .

Faaca bo startal tudi tukaj, midva z Erzom pa se prestaviva na SZ pobočje za 2xdvosedo (=Mali Zvoh) in hitro postaviva v idealnem vetru naravnost gor (2-3,5 m). Odleti Erzo (jasno) in malo za njim še jaz.

Probam kar naravnost da Z rob (proti Kalškemu), pa nič ne drži in se samo odpeljem na levo nad robom do jajčkov in le vzdržujem višino. Potem poskušam pod hotelom, pa ven nad srednji greben, kjer vidim da vrtita Erzo in Faaca. Malo sicer zadržim, naberem pa ne kaj dosti, zato na Zg.poseko (tam pa bo…), kjer pa je še manj. Spet nazaj na desno nad grape in res malo naberem pri Erzu in Faaci… Ker tega Z nikjer ni kaj dosti (občudujem Erzovo stoično vrtenje na istem mestu=potrpljenje) in se zapeljem proti Ambrotu, kjer se matra Jože. Naprej nad Apno (tam pa bo dežurc…), kjer dežurca ni. Še nad Grajca, pa sem prenizek (čeprav tik nad vrhom) tako za Z, J, kot JV pobočje in v počasnih zavojih bolj ali manj scurim na pristanek.

Zoranov let

Zoranov let

Še nekaj jih pristaja (tudi Sašova ekipa z vrha). Vanja (ki mu “vse drži”) vrtii više nad Grajcem in pristane, ko nabere uro.

Faacov let

Faacov let

Nekaj za njim enonožno res elegantno šolsko pristane Jože (ne potrebuje lovilca 🙂 ).

Jožetov let

Jožetov let

Ko že pospravimo in grem po Erzov avto pod gondolo, dotični javi, da je tam nekje malo naprej od Strmola (cca 300m več in tudi nekaj minut dlje, kot konkurenca 🙂 , v kategorijah v katerih je trenutno pač on tekmoval).

Erzov let

Erzov let

Z Jožetom ga pobereva in na Britofu razlaz…

 

Boris pa v domačih logih naredi enega novnovnovega 🙂

Borisov let

Borisov let