160317 Smuk P1766 13:51:54

Končno lep (pomladanski) dan po enem mesecu slabega vremena (no, nekateri tega slabega vremena nismo videli 🙂 …). In ker se SV umirja, je izbira Smuk.

Ob 10.50 Rutar, kjer pustim LCja (=prvi reševalni avto) in sem naložim k Megu, Erzu in Nevidnemu. Na poti proti Žužemberku Erzo sprovocira še JanKa, ki se nam pridruži v Žužemberku (kjer pusti svoj avto = drugi reševalni avto).

Od spredaj mimo vikendov nad Semičem gor na start. Eden že postavlja. Mi tudi takoj začnemo, kar se vidi tukaj. Za nami prihajajo še Belokranjci. V luft (med ostalimi…) Erzo, Nevidni, jaz, JanKo in Mega .

Čeprav pred startom dviguje in lepo drži, pa nobeden ne nabere kaj dosti. Zdi se mi kar razbito s precej generalnega vetra. Enkrat mi uspe pobrati do 1300, potem pa spet scurim do 700 in precej levo od starta (kjer vrtita tudi Erzo in Nevidni) končno poberem  do 1700, da se lahko odpeljem za njima proti severu. Le enkrat še dobim lepo dviganje, potem pa bolj ali manj zgubljam do Dolenjskih. Erzo in Nevidni tukaj vrtita neko nulo, sam pa še nule ne najdem in potegnem naprej proti Straži v upanju, da bom priklopil Straški hrib. Pa sem prenizek, tako da le podrajsam pobočje in pristanem na uradnem pristanku Straškega hriba.

Zoranov let

Zoranov let

Eden od domačinov (Martin Petkovšek) pristane tik za mano, drugi (Mario Krapež ) pa podaljša proti Prečni. Pod Straškim je Krapežev avto in prevoz (na Smuk po Megov avto) imam zagotovljen. Med pospravljanjem opazujeva Mega, Erza in Nevidnega, ki rinejo naprej proti Soteski. Takoj za nama pride ves nizek tudi JanKo, ki pa se (kljub na videz neizhodni situaciji) pobere in po nabiranju pred Plešivico še nabere toliko, da se odpelje do svojega avta v Žužemberku.

JanKov let

JanKov let

 

Mario nas po piru zapelje na Smuk, potem pa odšibam proti LJU. Ko sem že skoraj v Ivančni, se javi Mega, da je pristal v Želimljah,

Nevidni in Erzo pa pririneta skoraj do Vrhnike (Blatna Brezovica), kar Erzo dokumentira tukaj

Erzov let

Erzov let

Erzov komentar leta: Res lepo za prvi letošnji Smuk! Rutinirano pobereva z Nevidnim do baze in nazaj. Ko pride pred Straškim mal pod mene, zamenjam ekipo in grem z Megatom kar s 1000 noter v Sotesko. Pogreb! Grem kar pristajat, nimam jajc kot Mega, ki gre v Plešivco pobirat in ko že pristajam se naslonim na osončeno zavetrno pobočje – gre gor! Srečen, ko radio že tam.
Komentarji (3)
  • 1.Janez Kocjan – JanKo. : lepa stari, lepa! to pa ni tko kt “hribi”! ;)) hvala za povabilo in prevoz! ;)) ;)) [17.03.2016 17:06]
  • 2.Matej Žugelj : Super Erzo 🙂 ostali? [17.03.2016 19:44]
  • 3.Tomaž Čopi : Sreča je pomembna. Brez nje ne prideš daleč 🙂 [17.03.2016 20:19]

 

Poberem Mega, ki me dostavi do Rutarja in nadaljuje še po preostala dva…

Super dan in zelo zadovoljen (kljub svojemu najkrajšemu letu v naši jati) 🙂 .