160318 Lijak P1767 14:27:05

V zgodnjih jutranjih urah Erzo najprej poskuša z idejo za Ravno goro… Brez veliko koordinacije potem izpade končni cilj Lijak.

10.10 Vrhnika (da ne bomo pozni – danes se leti na Kras…): Erzo, Uki in jaz. Manca in Štus prideta za nami… Na Uncu vskoči Mega (se mudi), pri AvioPubu še Jean (tu je prvi reševalni avto…). Do Anje, kjer nas čaka Božič s kombijem. Še Ščuka in Gorazd prideta in gasa na Lijak.

Že spodaj se vse blešči, ko pa pridemo gor je start prekrit z zmaji do spodnjega roba.

Zmajarji

Zmajarji

S slabo voljo si najdemo svoj m2. Ker se bliža čas začetka tekme (od prvotne 13h, je sedaj ob 12.30 !?), začnemo bolj ali manj hitro razpakiravat robo.

Erzo, Mega in tudi Uki potegnejo kar na spodnjem robu, midva s Žanom greva na bolj varno sredino, kjer poskuša potegniti Nevidni in se že razvijajo konflikti (“ti bom štrike porezal…”). Nevidni izslili in odleti, naju zbrcajo nazaj ob rob. Še Gorazd tu poskuša v zadnjih trenutkih pred začetkom tekme, pa mu fizično preprečijo in v jezi hitro pospravi in odide na nek “spodnji start” malo niže. Meni gre situacija že pošteno na živce (in bi najraje šel nekam drugam), Žan pa jo stoično prenaša.

Grem gor na cesto počakat Sama, ki pripelje tudi Manco in Štusa in skupaj ugotovimo, da je vseeno najbolje počakat, da se start spuca. In se presenetljivo hitro (slaba ura od začetka) in že potegnemo Žan, jaz, pa Štus in Manca.

V zraku mi ni preveč prijetno (precej razrukano in močna, ozka dviganja – vsaj jaz tako doživljam). Nekajkrat naberem in spet zgubim, potem pa se odpeljem proti Zmajarski. Mislim, da bom iz kotanje pred Skretom pobral ob pobočju (saj je generalno le Z, SZ), pa kar nekam zvija padalo in ga nosi po svoje, tako, da grem raje ven proti dolini in tu je malo bolje. Nekaj naberem (brez uživanja 🙂 ), slišim naš prvi del jate, da je že nad Nanosom in z močnim vetrom vozim naprej pred grebenom. Od nekod se vzame Manca, ki mi svetuje, naj ne rinem v rotorje, tako da se res daleč zunaj samo odpeljem naprej mimo Kuclja. Tu mi še pride v zavest nedavni tragični dogodek (in se vprašam, ali mi je res treba tega razmetavanja) in se odpeljem kar naravnost po dolini proti Ajdovščini. Pa je hitrost tako velika (tudi 50+) in občasno še malo zapiska dviganje, da se pripeljem prav do Anje, kjer pristanem v močnem Z.

Zoranov let

Zoranov let

Manca medtem priklopi Kovk in še ne namerava dol, prihaja še Štus. Erzo javi, da sta z Megom pristala v Ribnici malo pred Ilirsko

Erzov let

Erzov let

Erzove slikce tukaj

Komentar Hribi Sv : ;-( A tako! Dokler je bil dež sem ti bila dovolj, zdaj pa s cveta na cvet po drugih vzletiščih razkazovat kako dolge lete imaš![18.03.2016 17:46]

 

Uki pa vozi v smeri Pivke z Nevidnim.

Ukijev let

Ukijev let

Ko pospravim, se naložim v Erzov enoprostorc in gasa v Ribnico, kamor pridem, ko Erzo še ni uspel pospravit 🙂 .

Še po Ukija v Pivko in gasa proti Vrhniki (Nevidni pa še vedno v zraku…) …

Štus pride do Vremščice,

Štusov let

Štusov let

Jean pa v nedogled drajsa med Kovkom in Nanosom. 🙂

Jeanov let

Jeanov let

 

 

Žanove slikce tukaj

Žanov komentar leta: Najprej cakanje ker so zmajarsko tekmo zacel 40 min prezgodaj in nam niso pustili startat. Na sreco so se kar hitro spravli v luft in jaz sem ponizno sel prasat ce lahk grem. Deklica na startu mi je za potrpezljivost senkala sok, ki mi je pol kasneje kar prav prisel 😀

V planu sem mel drugic z nanosa tud nazaj pridet ampak me je od hieronima naprej splaknilo isto k zadnjic… Eh ja bo pa kdaj drugic 100tka, ceprav nastrikana. FlyMe ima pa včasih kr težave sam s sabo.

 Juhej 😀
Komentarji (7)
  • Miro Žitko : Evo pa si na vrhu. [18.03.2016 17:40]
  • Domen Kastner : Tole pa je tapravo zdravilo 🙂 [18.03.2016 19:05]
  • Zoran Gaborovič : Bravo !!! [18.03.2016 19:34]
  • Ridge Flyer : Lepa! 🙂 [18.03.2016 19:44]
  • Tom Pavlič : Ja mal čekiraj hitrost, ko greš mimo Hieronima.. [18.03.2016 19:52]
  • Jean Caffou : Mi je crknil GPS 🙁 Tko da niti backup tracka z višinami nimam, hitrost je pa bla, ja. Pristajal sm rikverc. [18.03.2016 19:54]
  • Timotej Majdic : Kaj bi šele blo, če bi ZNAL letet 😛 Lepa, bravo! [18.03.2016 20:24]
  • Žiga Valentič : Bravo [19.03.2016 17:01]