160322 Zavrh P1773 16:02:09

Danes J od LJu kar močna burja, vreme pa boljše kot napovedano. Na Krimu so sunki med 10 in 12 na osnovo 5-6 in z Erzom se uskladiva za razpis akcije na Zavrhu ob 14.30.

Dobimo se na šodru: Erzo, Delux, Mire in jaz in pri Škorpijonu naložimo v LCja še Ukija. Malo smo napeti, saj pričakujemo kar močan veter na startu. Delux se odloči, da pusti padalo kar v avtu (mu ni treba) in bo danes viteško opravljal zemeljsko podporo.

Ko pridemo na start pa skoraj nobenega vetra (v resnici že malo bolj zunaj piha konkreten V, JV). Postavimo (Boris viteško pomaga 🙂 ) in v luft:  Erzo, Uki, Mirko in jaz.

Ko zapeljem iz poseke, V močno zagrabi in se odpeljem poševno z njim proti Škorpijonu. Kar daleč pred grebenom drži in tudi dviguje, čutiti pa je, da je veter res močan. Mirko in Erzo sta precej nad grebenom, Uki je nizek. Na Javorču še malo naberem in se skupaj z Miretom odpeljem za Erzom čez Vrhniko (tudi 55). Nad BJjem me še toliko drži, da potegnem do Hribi in z malo rikvercanja pristanem v veter na uradnem pristanku Hribi SV.

Zoranov let

Zoranov let

Erzo še malo pojadra nad Hribi in seveda zapelje na svoj travnik za hišo.

Erzov let

Erzov let

Mirko pristane pri BJju.

Ko pospravljam, mi Boris že dostavi LCja 🙂 .