160406 Gozd P1785 18:58:13

Spet Uki naštudira situacijo in sporoči: danes Gorenjska. Na Primorskem je sicer modrina, na Gorenjskem pa dokaj pokrito. JZ občutno manj kot zadnje dni. pUNČKA je že zjutraj za in Uki skliče jato za 12h pod Gozdom. Malo se sicer vreme spreminja (v Vipavski bolj mrčasto, po Gorenjski pa bolj prosojno) in vedno bolj potrjuje to izbiro.

Na Britofu presedem k Manci, Uki, Delux in Mega pa so v Ukijevem avtu. Pod Gozdom že nekaj avtov. Še midva k Ukiju in gor.

Na startu še ni gužve, se pa začnemo nabirati. Vetra nobenega. Čakamo. Titov ravno pristane spodaj (po matranju okoli starta in scurjenju). Poje starta (časovna stiska) in scuri. Bergant malo kasneje enako. Potem čakamo do 15h, ko je start že čisto zabasan.

Malo pred 15 uro pa začne nabijati. Mega postavi. Pride še Erzo (zakaj smo že mi šli toliko prej 🙂 …). In potem nekaj redkih starta med piši vetra: tudi Mega, Uki (s testnim Tritonom 2 🙂 ), Erzo in Delux. Odlifta jih v višave prav neokusno (samo naprej naravnost gor…). Potem je spet nekaj časa premor (mogoče še  dva, trije startajo). Vidimo, da je v višavah veliko vetra. Naši se oglašajo z višav nad 2000 in jih kar goni. Na startu že morje padalcev, pa vsi čakamo.

Ko se pri nas spodaj malo stabilizira (manj sunkovito in daljši časi bolj enakomernega vetra) potegnem tudi sam, nekaj za mano pa še Manca (ko se malo razredči gužva startujočih).

Čeprav močno, je laminarno in gre kar samo gor. Naslednji 2 1/2 ure čistega užitka brez veliko dela: grem do Potoške, nazaj, do Dobrče (okoli 1900) in še malo naprej, pa spet na Kriško. Potem na Storžič kjer malo uživam okoli samega vrha in tik nad njim. Z njega pa se zapeljem z 2100+ naravnost proti Ambrožu in še tu malo drajsam, preden pristanem pod Grajcem.

Zoranov let

Zoranov let

Erzo se je zapeljal že na začetku v to smer in pristal v Kamniku.

Erzov let

Erzov let

Mega je že malo prej toplandal in rešil Ukijev avto in tudi Manca je že pristala nekaj nazaj. Ko pospravljam, pristane zraven mene še Uki

Ukijev let

Ukijev let

in nekaj za njim Boris (ki sta imela v drugem delu “tekmo” do sem).

Borisov let

Borisov let

Vsi veseli ko radio, saj takega letenja (sploh zame) že dolgo, DOLGO ni bilo !! Neprecenljivo !! 🙂 . Kar nekaj klicev in sporočil foušije za našo izbiro pride, še predno nas pride Mega pobrat 🙂 🙂 .