160407 Slivnica

 

Vse enkrat pride-tudi zadnji dan dopusta. Parapente za danes izračuna zanimive pogoje na Slivnici, tako, da tega ne bi rad zamudil. Zadevo predlagam Erzu, ko me pokliče dopoldan in se tudi on strinja.

Določiva  12:30 na Vrhniki, kamor nas pride 5  (Erzo, Uki, Faaca, Igor, xx ). Pelje Vanja s kombijem in na poti poberemo še Mega in Ščuko.

Na vzletišču, po začetni vznesenosti, kar razočaranje, saj nič kaj ne piha. Rečem, da napoved kaže 14.uro, kar pa Vanja ne more počakati in tako skoraj takoj scuri.

 

Najbolj nejeverni se odločijo za kapitulacijo. No, kot po urniku ob 14h res pihne termika in Erzo, Ščuka, Mega in Uroš kar hitro poberemo proti  2000. Ščuka ostane na Slivnici oz. se vozi proti Javornikom, ostali pa se odpeljemo severno. Dviganja kar ugodna, tudi baze so kar goste. Vsi se po malce različnih poteh zopet dobimo v Borovnici, kjer se Mega in Erzo malo popravita po višini in zopet: jaz proti Vrhniki, onadva pa v Ljubljano. Kaj hitro si premislita in nizka po barju proti Vrhniki. Erzo še mojstrsko (rutiniranoop.Zoran) pobere iz Ljubljanice in zopet smo vsi trije nad Vrhniko, kjer vrtimo blago dviganje nad mestom. Kaj kmalu pa pristanemo vsak na svoj travnik.

Ukijev let

Ukijev let

 

Erzov let domov

Erzov let domov

 Erzov komentar leta: Slivnica obratuje kakor je treba. Dimniki spucani po zimskem delu leta in pripravljeni za termiko. Marku Novaku sem dolžan opravičilo, ker nisem uspel priletet v Rožno dolino, kakor sva bila dogovorjena. Tabolš je bil pobiranje ob Ljubljanici 90 m nad tlemi – je bilo kot v Braziliji, ko se termika gnana z vetrom dvigne ob vodi.
Komentarji (3)
  • 1.Tom Pavlič : Like za vrtenje na tleh! A nisi opazil, da si pristal? 😉 [07.04.2016 16:09]
  • 2.Marko Škruba : Direk čez jezer,fajn [07.04.2016 18:10]
  • 3.Janez Kocjan – JanKo. : “kapo dol”, to pa je blo “pobirajne”! ;)) ;)) [07.04.2016 20:09]

 

Lep zaključek mojega dopusta-na mojo srečo pa tudi konec lepega vremena.

Tu se Ukijev opis konča. Potem menda Erzo zapelje Mega v Cerknico. In ker tu itak Emil rabi prevoz gor po svoj avto, se odpeljejo gor, kar Erzo izkoristi še za en start in navijanje do 1800… (no, ta mu vsaj ni ratal do Vrhnike 🙂 op.Zoran )

Erzov drugi

Erzov drugi