160407 Lijak P1786 17:34:16

Tudi danes je Uki naštudiral zadevo. Vetra manj, obračal pa naj bi na JV. Največ termike napove okoli Slivnice (:-) ).

Zaradi zemeljskih obveznosti sem prost šele ob 13h, ko so Erzo, Mega, Uki, Faaca in še kdo že na poti na Slivnico.

Malo pred 14h prestopim na mitnici Logatec k Deluxu in Špeli in (prej sem sicer malo lobiral za Gorenjsko, čeprav mi je jasno, da danes ne more biti tudi približno ne tako, kot včeraj) in proti Uncu. Vmes zvemo, da je Faaca že scuril in da ostali čakajo, saj na startu trenutno ni vetra. Z Lijaka zvemo, da je doli OK, Kovk premočan (5,5/9,2 JZ). Faaca bi izpod Slivnice odšel na Kovk (ali Lijak).

Mi trije kar podaljšamo do Postojne, kjer se priključi Jean (ki je medtem našel svojo (ne)odpeljano opremo 🙂 ). In na Lijak.

Na startu le nekaj tujcev, veter primerno močan. Potegne Jean, potem Boris in jaz. Vetra in termike je kar nekaj.

Hitro poberem nad 1000 in se odpeljem do Zmajarske, tu še nekaj naberem in nad grebenom prek Čavna protu Kuclju. Tule me nekajkrat pošteno zgoni (da se tudi jaz spomnim na Kavčiča…) in če grem pred greben, ali na rob, je povsod razgonjeno (Boris in Jean sta bila malo prej tu višja in jima je bilo najbrž lepše). Čez polico pod Modrasovcem me splakne z -3 (max -6) dol v luknjo na 900 in že bi šel pristajati proti Ajdovšni, če ne bi Boris povedal, da je bil tudi Jean zelo nizek in je vseeno lepo priklopil Hubelj. Pa se zapeljem naprej, potunkam do 800. In potem že malo piskne še pred pobočjem in potem kar zdivja gor na 1000. Naprej do Podrte od koder se s 1100 odpeljem na Vipavo.

Boris (visoko) in Jean (nekaj niže) sta že čez in lepo nabirata (vsaj tako je videti). Še pred Plazom zunaj nad Vipavo dva vračajoča padalca pokažeta dviganje in takoj se pri njiju in naberem na 1100. Naprej do Lovske pa je vedno bolj razgonjeno, jojo… Jean se vrača in je nizek (glede na malo prej), Boris je z 1700 (nad streliščem) že na 1100 pri Hieronimu. Pri Lovski obrnem nazaj in pod grebenom v veter zoprno do Gradiške, kjer pa še nekaj časa nabiramo in zgubljamo kar vsi trije bolj ali manj skupaj. Jean se zapelje proti Kovku in na sredi odvije proti Anji.

Jeanov let

Jeanov let

Boris nekaj za njim in skoraj priklopi Kovk. Sam še malo vrtim visoko nad Plazom in se potem zapeljem naravnost mimo Zemona do Anje.

Zoranov let

Zoranov let

Boris pa nazaj na Vipavo in pristane nekaj čez AC.

Borisov let

Borisov let

Špela najprej pobere naju z Jeanom, potem še Borisa in proti domu…

Nobeden od nas ni kaj zadovoljen z današnjim letenjem, še sploh pa ne Faaca, ki je prišel nekaj za nami na Lijak.

Faacov let

Faacov let

Ko se vozim proti LJU, pa Erzo in Uki kar ne moreta prehvaliti današnjih lepot Slivnice…