160426 Samija P1812 11:11:58

Sprva naj  bi bil danes še kar v redu dan z JZ. Pa se potem napoved spremeni v močan JZ in dež tu in tam po SLO. Z Matejo se dogovoriva, da bo danes moja zemeljska podpora na projektih.

Še dobro ne odpeljeva, je že deležna dodatnih navodil: da se ne sme preveč sekirati, kaj bom počenjal na startih in da mi v nobenem primeru ne sme pomagati snemati z dreves (padala ali mene); jaz pa sem moral obljubiti, da bom ob prvih znakih popadkov takoj prekinil misijo in jo odpeljal v Porodnišnico…

Na Vrhniko in v Podlipsko, ko se že javi Erzo. Mimo modernega gradiča do parkinga. Čez travnik na start pod droti. Mateja mi raztegne padalo, s trakcem preverja veter, jaz pa se samo naštimam. Piha V z leve, tudi malo od zadaj.

Ko pride nulca, potegnem, se malo spotikam čez travnati polički in potem le speljem. Najprej gre kar močno dol proti gozdni meji, potem pa me lepo zadrži in celo malo dvigne, tako da brez problema speljem čez kritično točko in zajadram nad dolino. Po putru se zapeljem po dolini in pristanem malo pred križiščem.

Zoranov let

Zoranov let

Še pospraviti ne utegnem, ko je Mateja že pri meni.