160429 Zavrh

Ravno ko na delu malicam mi pUNČKA sporoči, da se gre ob 15ih na Zavrh. Kasneje Štus popravi na 14:45 kar pa zamudim ker imam opremo v Lj.
Super! lačen letenja da bi tudi plavega vsekal, če nebi šlo drugače a k sreči imam po novem spremenjen delovni čas od 06-14ih (To pišem zato, da se spomnite name tudi med tednom hehe… Jaz se bom pa potrudil bit vedno na tekočem kaj jata naklepa.)
No, da ne nakladam preveč…Ob 15ih sem na Šodru in prisedem k Stričku Megatu, zraven Mirko aka. MiRolt nato pa spotjo poberemo še pUNČKO. V prvem avtu pa Štus, Erzo, Poje, Iskra. Na poti za nami so bili tudi ekipa KreMa katerih ta dan nisem srečal in pa Idrijska enota Mlakar in Lapajne.
Vsi popisani in prešteti tako, da preidimo k letenju.

A__57A8                                       A__6266

Najavim se kot sonda. Napovedan veter blaga Sv-V smer. Piha Ravno toliko, da bi lahko malo bolj a vseeno potegnemo vzvratno in komaj , da se kupola formira se že zabrišem v #NoReturnZone. Zavijem levo, opazujem kje gmajna pleše, iščem ptice. Pimernega dviganja za mojo sposobnost ne dobim in bolj kot kaj drugega se peljem navzdol proti dežurcu nad Dolom. Tam pa le dobim dviganje meni primerno in začnem sukat. Lepo gre gor spodaj vidim MiRolta, ki išče in išče. Na štartu ni videti posebne panike (Kasneje izven da je bila ko sem se prikazal izza grebena).
Bližam se bazi nakar opazim nad Verdom lepo bazo. Zapustim lift na okoli 1450m in šibam proti Vrhniki. Bolj ko se bližam bolj mi je jasno, da ta edini oblaček izginja.

Baza nad Verdom

Naprej je pa itak brez baz in se usmerim proti BJ-ju in najavim verjetnostni pristanek pri BJju, kjer pa pri Sv.Trojici začne nekaj mixat ozračje. Je Pip pa pol PipPip in mi je bilo jasno, da nekaj se bo uštimalo iz teh Pipov. Višino sem sprva počasi vzdrževal nato pa nad vojašnico dobil meni uporabno dviganje in začel vrteti v smeri Planine. Ko sem bil dovolj visoko nad Planino jati javim novo lokacijo “Planina 1300m”.

Planina nad Vrhniko

Opazujem prelepo pokrajino pod menoj, katero sem pred kratkim zapustil in jo zamenjal za sivo Lj. 🙁 Mlado zeleno listje ter bela podlaga. Kontrast katerega si je vredno zapomnit, ker ga dolgo več ne bo (ali pač) vmes tuhtam smer ali v Logatec ali v Žiri 🙂

Naštimam pot po J strani Podlipske doline za v Žiri a tam gre samo v poden niti en sam Pip! Verjetno bi moral izbrati “Lee Side” Osončeno S stran doline. To poskusim ob naslednji priliki. 

Pristanem pri cerkvi v Podlipi.

Pristanek Podlipa

Domen zavrh

Tale vizualizacija je prav nobel…

 

Hitro pospravim in pot pod noge z dvignjenim palcem. Vstavi mi Tanja, ki gre prot Miznem Dolu. Ha super, bom šel pa še na Ulovko. Odloži me na križišču pr’Logarju in od tam peš na vrh Ulovke.

Ulovka

Vetra precej iz desne Vzhodne smeri. Občasno peleti tudi iz JV. Vedrim in opazujem intervale. Nekje na 5 min. še pokaže SV smer za kratek čas kateri sledi V in JV smer. Par sekundni premor in Spet SV. Itd. Ta Sv je kot kaže posledica rotorja in ker vetra ni tako strašansko veliko izkoristim ta rotor meni v prid. Odletim in nad drevesno mejo se izkaže ta močnejši V-JV veter kateri me kar tunka in za trenutek pomislim na pristanek pri okrepčevalnici saj sem v dvomih, če bom sploh prišel čez najnižjo točko. No, le nekako preletom čez, gugnja je precej in komaj, komaj da pridem do konca Razorske. Take Ulovke pa že dolgo ne 🙂 Pospravim, pome pride Erzo in me pelje do avta.

domen Ulovka

Kako so leteli ostali predstavniki pa naj povedo tracki letov.

Žan pa z Volkom po Grmadi…

Screenshot (31)

Nekaterim je uspelo malo poletkat nekaterim pa žal ne.

Screenshot_2016-05-02-14-33-45

Screenshot_2016-05-02-14-32-07

Screenshot_2016-05-02-14-31-13

Screenshot_2016-05-02-14-30-09

Screenshot_2016-05-02-14-29-29

Screenshot_2016-05-02-14-27-14

Screenshot_2016-05-02-14-26-23