160504 Dolo P1814 16:09:11

Kar dolga je bila tale brez letenja in danes moram nekam, čeprav je napovedan močan S. Se mi zdi, da bi lahko bil Zavrh, pa napoved in postaje ne spodbujajo preveč te ideje. Tudi Erzu se zdi (glede na včerajšnje izkušnje), da raje ne bi šel na Zavrh. In se dogovoriva za projekte.

Ko že vozim na Vrhniko, se slišiva še z Manco, ki pa navija za Zavrh (vendar še ni prepričana). No, kakorkoli, z Erzom se odpeljeva proti Logatcu in naprej proti Hotedršici, kjer je v bližini Deluxov start Dolo.

Navigacija naju pripelje pod grič. Naloživa si robo in po travniku gor. Piha S in to v sunkih. Občasno prbije, občasno se umiri, vmes pa tudi malo pomeša. Erzo zaleže v travo, jaz pa kar začnem postavljati v veter vzdolž pobočja  (ker začutim tudi nekaj kapelj). Manca javi, da gre na Zavrh, ker da kaže OK. Erza spodbudi moja akcija in že je tudi on pripravljen.

Potegne sicer prvi, pa mu veter sfedla padalo in sem jaz prvi v luftu … in čez minutko pristanem spodaj ob cesti.

Zoranov let

Zoranov let

Erzo je na tleh kakšno minutko za mano

Erzov let

Erzov let

in še malo dokumentira.

Serija je rešena, dan pa še mlad, tako da greva še naprej na oglede. Najdeva kar nekaj potencialnih lokacij, veter pa je povsod sunkovit in občasno prbije tako, da ni preveč spodbudno.

Ko voziva proti Vrhniki, Manca pove, da je bilo na Zavrhu fantastično dobro…

Luka pa je bil z Matejo na Šentviškem hribu in ga odletel s svojim novim Pi2-jem 🙂 .

 

Lukov let

Lukov let