160505 Zavrh P1815 16:48:10

Ne premočan SV kaže na Zavrh in z Erzom se strinjava za to izbiro.

Ob 14.45 na Šodru: Kastner, Poje, Erzo in jaz. Mega ne more, Štus pride kasneje.

Na startu občasno butne, sicer OK, na nebu bazice kar hitro nosi čez start. V luft: Erzo in Poje, ko prideta na start še Grimšič in ata Štus. V tretjem dvigu mi uspe startati in ven, kjer je čutiti močnejši veter.

Erzo in Poje sta že visoko, meni pa sprva ne gre, potem pa na robu na levi na Trebelniku le najdem dviganje in počasi nabiram. Kmalu sem skupaj z Erzom in Pojetom malo pod 1400. Poje se odpelje vzdolž grebena in poskuša tudi bolj zunaj, Erzo vztrajno vrti pretežno nad območjem starta. Nekako mi zmanjka dviganja in grem za Pojetom, ki je sicer že precej nižji, vendar nabira proti Lipovcu. Tudi jaz dobim dviganje in lepo popravim, vendar me močan veter zanaša za greben in porinem počasi (11-15) bolj naprej. Erzo me graja, zakaj sem sploh odpeljal stran od njega (in res mi je žal…), Poje, ki je tu visoko nabral, mi izgine. Spredaj pa spet izgubim dviganje. S cca 1100 se zapeljem proti Javorču in še nekaj poskušam, pa gre generalno dol. Medtem so tudi vsi ostali v luftu. Odpeljem se še pod baze proti Vrhniki, pa sem že prenizek, ali pa ne delajo, predvsem pa ne znam najti nič in se samo še zapeljem mimo BJ-ja do zadnjega travnika za Hribi, pred odcepom na Ulovko.

Zoranov let

Zoranov let

Med pospravljanjem s faušijo poslušam, kako sta Erzo in (ob njegovem vodenju) tudi Simon nabrala do baz do 1700 in se odpeljala proti Logatcu. Poje je že na tleh tam nekje.

Pojetov let

Pojetov let

Erzo in Simon pristaneta, ko že pospravim in štopam do Vrhnike.

Simonov let

Simonov let

Erzo pristane tam blizu, kjer sva včeraj bluzila…

Erzov let

Erzov let

 

upload_-1

 

Še vizualizacija teh letov.

 

Na Šodru v avto in najprej v reševanje Logatčanov, pa me Erzo ustavi (Simon najde logistično rešitev). Obrnem in proti Škorpijonu, od koder se javi Domen z obema Štusoma. Vsi trije so že na tleh prav tam, saj jih je prihajajoči dež od Sv.Ane pospešeno prizemljil…

P1010511-01

prihajajoči dež priganja…

Domnov let

Domnov let

Štusov let

Štusov let

Ko se odpeljemo gor po avte, pa počasi curi tudi Uki, ki je šel na start dosti za nami…

Ukijev let

Ukijev let