160506 Zavrh P1816 14:14:49

Zjutraj Čepar zažene paniko, da je treba čim prej nekam, ker na Gorenjskem oblaki že rastejo. Glede na napoved se uskladimo za najbolj ziher varianto – Zavrh.

11.30 Šoder: Tilen, Mega, Erzo in Gradišek. Matevž nas zapelje gor in na start, kjer zmotimo mlad par pri pikniku. Piha lepo. Postavimo.

Prvi v luft Mega, ki drastično curi, pa se za robom Trebelnika le začne pobirati. To nas ostale malo zabremza (Erzo (se) kar (se)sede na tla…), potem pa le ne zdrži (ko vidi, da je Mega že nabral do grebena) in starta. Takoj za njim je Tilen, pa jaz in zadnji Matevž, ki je fotodokumentiral dogajanje…

Kjer je Mega curil, Tilen kar nabira in nabira gor proti bazi. Tudi meni v začetku kar zalaufa, pa hitro zgubim dviganje. Tilen pa nabere v višave in nam izgine. In potem sem in tja in sem spet kritično nizek, pa pri Lipovcu skupaj z Erzom spet naberem in se rešim. Matevž je ves čas nizek, pa le dolgo vztraja, dokler ne pristane pri Bistri.

Erzo išče dviganje nad dolino, pa ne najde nič in scuri v Borovnico.

Erzov let

Erzov let

Jaz pa vztrajam pri Lipovcu, dokler spet ne naberem čez 1100. Sedaj piha kar močan SZ, ki ves čas odnaša proti Pokojišču. Na drugi strani doline je Mega, ki se je že zdavnaj rešil in sedaj nabira proti 1800. Ker nočem preveč nazaj za start, grem bolj naprej in spet zgubljam in ponovim vajo še 2x. Ker čez 1200 ne zmorem, se na koncu odločim in porinem proti Vrhniki. Res gre počasi naprej, se pa da vzdrževati višino. Mega je nekaj za mano na grebenu. Najprej planiram pristanek na fuzbal placu (bo najbrž šlo), pa na SZ strani Prtovča spet naberem, da se z lepo višino zapeljem čez Vrhniko (močan SV) mimo BJ-ja in spet pristanem pod Hribi 🙂 .

Zoranov let

Zoranov let

Še preden pospravim, je Erzo že pri meni. Zapeljeva se na Šoder, kjer se zbira druga runda: Kastner, Štus in Mire, pa še Redstar in Emil. Poje je že na startu…

Prva trojka odšiba v Borovnico (po Manco) in gor, druga dvojica pa se odloči, da bo Ulovka boljša izbira. Erzu je za danes dovolj (saj serija je več kot rešena…) in se poslovi.

Mega je v tem času še dobil dviganje nad fuzbal placom, tako še nekaj časa jadra, dokler ne pristane blizu Verda ob AC. Tilen pa še kar neznano kje…