160507 Zavrh P1818 12:15:41


Spet napovedane popoldanske nevihte ob V-JV-J. Najprej sva z Megom imela sicer že kombinacijo v Bassano, pa je razvodenela; potem Luka navija za razne lokacije, pa na koncu Erzo objavi zgodnji Zavrh ob 11h (potem bo vse nakuhalo…).

In smo vsi na Šodru. Mega, Domen, Erzo, Luka, Iskra in jaz. V Borovnici naložimo še Ukija (novopečenega proizvajalca vreč za padala 🙂 – prevzamem svojo noviteto 🙂 ) in gor.

Na startu piha idealno, zadaj pa že rastejo karfijole, ena že kar velika in siva… Hitro se pripravimo in v luft: Erzo in Mega, pa jaz, potem še Uki, Luka in Iskra.

Prvi trije v curaži še nekako pririnemo do Škorpijona (z nekaj dodatnimi zavoji),

Zoranov let

Zoranov let

Erzov let

Erzov let

 

ostali trije scurijo bolj ali manj pod startom… pa imajo daljše lete, kot mi 🙂 .

Jožetov let

Jožetov let

Lukov let

Lukov let

Domnov let

Domnov let

 

Ampak leteli smo le.

Po postaji sicer poslušamo o Idrcih in priključenih članih, ki so po pika tekmi s Slajke pogumno zajadrali s Starega vrha v bolj ali manj nevihtno nebo.

Screenshot (50)Franci pobiranje pri Hribi na 50m AGL

Posebnost Francijevega leta je nizko pobiranje (50m AGL) pri Erzovem štartu Hribi. Kasneje objasni da so spodaj ravno kosili.

Ko smo spet na Šodru pri avtih, vidimo na 1500 v zraku Revna, ki vozi čez Vrhniko proti Podpeči, Poje pa je že pristal v Vrzdencu (ker mu je bilo kar na meji…). Erzo ima zadosti za danes (serija je rešena 🙂 ), Luka gre po Matejo in naprej na štajerske štarte (?), Mega, Domen in jaz pa počakamo Manco, ki prihaja vsa naspidirana za letenje. Verjame, da na Primorski bo (kamere so obetavne).

Kar od zadaj gor na Kovk, kjer se vse zapira in ko v avtu sedimo za startom, začne skozi sodro še toča.

Pogled iz zarosenega avta

Pogled iz zarosenega avta

Nekaj časa vedrimo, potem pa se prestavimo z Kovk-druženja na zaključno druženje na Col.

Po poti nazaj ves čas bolj ali manj dežuje…