160608 Olipova planina P1847 13:34:30

Erzo čaka v dolini. Naložimo ga in po stari cesti proti Žirovnici in gor pod Stol. Danes imamo Ano in danes je ta dan: Olipova planina, ki jo čakava z Erzom že 5+ let (logistično zahteven projekt…).

Mimo Valvazorja in še naprej od Olipove (tam so mogoče še neki potenciali…), pa nazaj na Olipovo. LCja pustimo kar na sredi ceste in gor na vrh travnika. Piha slabo, malo z leve, malo z desne.

Erzo postavi (seveda) prvi, potegne (v najboljših pogojih…) in odleti. Zunaj ga ustavlja, pa tudi dviguje. Zadaj že temne baze v zabitem Stolu…

Potem še nekaj časa čakamo, pa le spet pihne gor in odleti Žan, malo za njim pa jaz (z majhnim frontalcem – raven vegast platojček vmes…) in potem še Domen.

V zraku malo rodea (močan dolinc, ki kar meša po teh pobočjih od Ajdne sem), potem le pririnem do konca slemena nad Zgornjesavsko dolino. Žan celo zavrti in malo nabere. Erzo vrti čez Savo proti Blejski Dobravi. Zapeljem se tja, lepo drži in je bolj mirno (kar močan dolinc), pred pristankom pri pokopališču pa še malo poruka.

Zoranov let

Zoranov let

Erzo tudi pristane tukaj čez nekaj minut,

Erzov let

Erzov let

potem še Domen

Domnov let

Domnov let

in nazadnje Žan.

Jeanov let

Jeanov let

Ko počasi pospravimo in se še malo sončimo, opazujemo razvoj neviht, potem pride Ana in potem se zapeljemo še v ribogojnico Žeje na zaključno druženje.