160608 Golica-koča P1846 10:56:14

Danes napovedano malo vetra in še kar lepo (vsaj dopoldne), zato smo se dogovorili za 7.15 Britof: smer -> Golica. Erzo in Žan z Ano (zemeljska logistika s planinskimi dodatki 🙂 ) in Domen. Zbašejo robo v LCja in proti Jesenicam. Erza zanima samo Mala Golica (Simeonov nov start od zadnjega petka – ga še nima), ostali karkoli.

Zapeljemo gor tik pod mejni greben (sedlo Suha 1439m) skoraj do konca ceste. Nad nami baza – vrhovi v megli. In robo na hrbet in gor (50 višincev je rekel Simeon Erzu…). Po 200 višincih (Erzo s ful opremo) se ustavimo v totalni megli tik pod vrhom male Golice na cca 1640.

Erzo brez razmišljanja začne postavljati, pomagamo, potegne in izgine v meglo.

Ostali modrujemo, čakamo na boljšo vidljivost, pa nič. Ana gre naprej po svojih (planinskih) poteh (na glavni vrh Golice). Erzo javi, da je pristal pri karavanškem AC predoru.

Erzov let

Erzov let

Ko nas začne mraziti in v megli ni videti izboljšanja, gremo tudi mi naprej proti koči, ki je mogoče pod mejo oblakov. Pod Krvavko (drugi Simeonov start) in pred odcepom na glavni vrh levo dol proti koči. Ana je že tam in javi, da je dobra vidljivost. Pred kočo se odpre in se dvignemo še malo gor po strmem travniku, da najdemo lep plac. Postavimo (jaz M24) in v luft: Žan, jaz in Domen, Ana pa nazaj dol in proti avtu.

V luftu kot po putru. Žan gre daleč naprej (bi lahko šel dol v Jesenice, pa ne vidi pametnih pristankov), pa se vrne in pristane med droti na travnikih v Planini pod Golico.

Jeanov let

Jeanov let

Meni droti niso všeč in odpeljem po desnem delu doline do pokošenih travnikov Plavškega rovta.

P1846 Golica-koca 2016-06-08 10-56-14

Domen je tudi visok, pa se vrne nazaj in pristane ob meni.

Domnov let

Domnov let

Med pospravljanjem naju kmet, ki po travniku s traktorjem obrača seno, še zanalašč malo zasuje s senom… Nekaj časa čakava, potem dobiva štop in dol do križišča, kamor pripelje Ana LCja z Žanom čez nekaj minut.