160610 Čaven P1848 16:51:22

Dopoldan se začnejo Primorci dogovarjati za Lijak in to spodbudi tudi Jeana, Faaca (predlaga Čaven) in mene. Še PunČka podreza kako in kaj (že včeraj se je prijavljala…) in se začnemo resno dogovarjati. Glede na veter in napoved in dejansko stanje, najbolj navijam za Socerb (tudi Erzo).

Ko se ob 14.00 dobimo na Železniški (še PunČka, Erzo, Faaca in Igor), še ni jasno kam. Poberemo Mega na Uncu in Jeana na Ravbarkomandi in med vožnjo naprej modrujemo in gledamo v nebo (politične debate odvračajo pozornost…)…  in v Razdrtem na desno in dol in v Lokavec (motorinček na travnik) in gor na Čaven.

Na startu ob prihodu piha idealno, in po nekaj minutah pojenja. Postavi Erzo in v luft in jaz in Faaca in Jean, PunČka in Igor in čez nekaj časa še Mega (z drugo klaso = H&F zic in Mantra4).

V začetku mi gre dobro (sem nad drugimi 🙂 ), potem malo zgubim in me Erzo nadleti in potem pride še PunČka in ko oba nabereta visoko pod temne oblake, odletita proti Kuclju.

Faaca in Jean sta nizko spodaj, skoraj scurita, pa se le rešita in se še nekaj časa borita, preden pristaneta pri Lokavcu.

Faacov let

Faacov let

Jeanov let

Jeanov let

Midva z Igorjem vrtiva skupaj še nekaj časa nad startom in ko sva nekaj čez 1500 (postaja mi izčrpana dokončno obnemi 🙁 ), se odpeljeva vzdolž grebena za Erzom in PunČko. Erzo nekaj za Kucljem odvije ven nad ravnino (kasneje zvem, da smo danes imeli baje XC tečaj letenja proti Krasu 🙂 , PunČka obrne in nazaj. Jaz bistveno bolj zgubljam in sem za Kucljem že pod grebenom in tu me veter zelo zabremza. Obrnem nazaj, postopoma do Police nadoknadim izgubljeno. PunČka (nekaj višja), se zapelje čez dolino proti Hublju priklopit Kovk, jaz pa začnem nabirati in tudi kar nekaj naberem (Mega vrti nad mano), preden se usmerim za PunČko, ki je ogromno izgubila in odvije desno v pristanke…

Sam počasneje izgubljam, občasno mi tudi malo piskne in priklopim pred Hubljem nad grebenom. Do Hublja in proti Podrti gre lepo ob grebenu (nabrati se ne da, nad mano črna tema, za luč pržgat), potem pa se udre. Vidim, da tudi Mega pristaja v Lokavec. Ob Podrti me splakuje dol, pred Kovkom se odpeljem ven nad dolino, pa samo curim in scurim k Anji (na pristanku piha rahla burja).

Zoranov let

Zoranov let

Med čakanjem pri Anji pristaneta Erzo

Erzov let

Erzov let

in Igor,

Igorjev let

Igorjev let

medtem ko Vanja rešuje svoj transporter.

Še vizualizacija naših letov

 

Končno pridejo po mene in ob podpori Anjinih pizz proti domu…