160629 Ambrož zg.posekal P1865 18:42:29

Ker imam dopoldne zemeljske obveznosti, se ne morem udeležiti akcij, ki se začnejo že zgodaj:

  • jata1 (Erzo, Ščuka, Žan +…) gre na Ravno goro,
  • jata2 (Faaca, Igor, Pohl, +…) pa na Kobalo.

Jaz pa se skoordiniram s PunČko ob 15h na Britofu za Ambrota (Uki in Aleš prideta kasneje). Na pristanek in z Manco gor.

Na startu sva sama in začneva takoj postavljati. V glavnem piha lepo gor, občasno veter mrkne. Ko lepo pihne gor, potegnem in odletim.

Potem pa se 1/2 ure matram okoli starta, pa levo pa desno, pa spredaj, pa mi razen enega vzpona 100m nad start ne rata nič. Ko nazadnje poskušam desno v grapi pod Krvavcem, izgubim toliko, da se komaj privlečem pod Grajca.

Medtem starta tudi PunČka, ki se tudi malo matra okoli starta in potem zacuri pod Abrota.

Pod Grajcem že v pristajalni fazi najdem rahlo dviganje in drgnem in se matram in pajsam po m gor nad Grajca, dokler ne ujamem stebra – in do baze na 2000!! Potem pa se samo odpeljem nad Potoško, tu malo popravim in naprej do Kališča, kjer se mi pridruži Punčka, ki se je tudi rešila izpod Ambrota. V nasprotni smeri mimo pripelje (mislim da) Delux s Kingom.  Skupaj s PunČko do Kriške, obrneva za kočo in nazaj. Vmes poslušam, kako Uki pedagoško vodi Aleša skozi stebre in mu pomaga nabirati 🙂 . Potem pa skoraj brez vrtenja do Kališča, tu naberem v močnem stebru čez 2000 skoraj ob Deluxa, ki jadra zadaj na grebenu proti Storžiču in se odpeljem na pristanek pod Grajca.

Zoranov let

Zoranov let

Malo za mano pristane Uki, ki je z Alešem jadral bolj ali manj okoli Krvavca. Aleš je že prej odstopil.

Alešev let brez konca...

Alešev let brez konca…

Kot zadnja je na tleh PunČka, ki je morala od Zaplate še eno rundo do Kriške in nazaj…

Delux pa je jadral na Gozdu nekajkrat sem in tja…

Deluxov let

Deluxov let

Še vizualizacija letov

 

 

 

Opomba: Doarama je v zadnjih 48 urah popolnoma prenovljena in polna bugov (29.6.2016). Zato vizualizacija več letov ne dela OK –  Let preklapljaš desno zgoraj na simbolu figure med tem ko filmček teče. Če stoji, se ne da . popravek 2.7.16 ta bug odpravljen in lako preklapljaš tudi med gibanjem)

 

Glede na začetek – super konec 🙂