160630 Slivnica P1866 15:00:19

Še predno začnem gledati elektronsko situacijo s terena, že pokliče Delux: predlog Slivnica. Potem še jaz pogledam in mi kaže neke možnosti dežja tam naokoli (samo Parapente…) in ker me v Karavanke danes ne mika, sem za. Delux potrdi 13h, jaz obvestim  jato. Mega je zraven, Žan mogoče, Erzo kasneje, Faaca ne more,…

Malo pred 13h presedem na Logatcu k Špeli in Borisu. Do Unca po Mega in Žana (JE mogoče 🙂 ) in Špela da gasa na vrh. Na start v visoko travo (in tiste tečne rože) in začnemo postavljati. Piha občasno precej z desne. Prideta še Erzo in Sašo (Razdrih). V luft Žan, pa jaz, Mega, Delux, Erzo in Sašo.

Žan hitro pobere v višave. Meni gre najprej kar gor v sunkovitih dviganjih do 1600, vendar me Z, ki piha od Cerknice, zanaša za start bolj, kot pa pridobivam višino in v enem trenutku se mi zdi, da sem prenizek in začnem tiščati naprej in me ful ustavlja in seveda vse zgubim dokler spet ne pridem pred kočo. Medtem še Mega pobere v višave na 2000, curi pa Sašo in kmalu pristane pri letališču.

Sašov let

Sašov let

Tudi Erzo se je v začetku kar matral, pa se tudi najde in tudi v višave. Jaz medtem še dvakrat poskušam pobrati, pa me vedno preveč zanese, ali pa izgubim dviganje. Tudi Boris je bil precej proti V za startom in nizek, pa zrine naprej, še po grebenu in potem najde pravo dviganje, ki ga ponese – se ve – v višave :-). No, jaz se še matram in ponavljam vaje, pa nič.

Po ¾ ure imam zadosti (sploh ko ostali javljajo, kje so že: 2200 … Velike Lašče,… smer Dobrepolje, … ) in se zapeljem v Grahovo. Čeprav bi se lahko zapeljal do Bločic, se raje naslonim na Žerovnišček (nad Žerovnico seveda 🙂 ) in še četrt ure drajsam na dinamiki ob res močnem Z s Cerkniškega polja, ki me pritiska ob hrib. Potem se porinem naprej (okoli 10 !) in pristanem po liftu dol pred Žerovnico.

Zoranovo matranje

Zoranovo matranje

Ko pospravim je Špela že pri meni s hladnim radlerjem 🙂 . Takrat začnejo pristajati tudi drugi… Žan blizu Velikih Lašč.

Jeanov let

Jeanov let

Mega Dobrepolje, ker ga je na tla pregnal dež. Boris pri Grosuplju

Borisov let

Borisov let

in Erzo skoraj v Želimljah.

Erzov let

Erzov let

 

Še vizualizacija naših letov

 

Špela naju vozi čez Bloke v pobiranje, pa Žan in Mega dobita štope tako, da na koncu pobereva le Borisa v Grosuplju…

Najprej me je malo tolažilo to, da je Sašo še prej scuril kot jaz :-), potem pa vidim, da je takoj po pristanku šel z Emilom na Racno, kjer sta lepo jadrala

Sašova Racna

Sašova Racna

Emilova Racna

Emilova Racna

Bogve, če ni šel zato dol 🙂 …