160711 Kovk

Sestra Tjaša mi zrihta potnico za tandema. Želi si it iz Socerba (zaradi bližine), ampak na Socerbu mi ni všeč pristajanje na ozek majhen travnik, zabarikadiran z ovirami in skoraj vedno piha bočno na pristanku. S tandemom mi ni bilo do tega, zato predlagam Kovk, kjer se lahko kar daleč peljemo, npr do Nanosa.

Je za, dobimo se ob 12.00 pri Anji. Z mano gre še sestra za logistiko. Ko se spustiva po avtocesti dol čez Rebrnice opazujeva močno inverzijo. Vetra na Kovku skoraj nič, zato sem malo skeptičen, ali se bo sploh dalo leteti. Pa se meglica začne počasi umikati proti Gorici, na nebu se pa že pojavljajo majhne bazice. Pogledam na postajo: 4-8! Nič čakat, gremo gor!

Na štartu srečamo Cimermana ml. On hitro postavi in odrine. Opazujemo curažo, nato pa nad Hubljem nabere nad štart.

Tudi midva z Eleno postaviva in izpeljeva šolski štart (le malo hitreje bi lahko tekla 🙂 ).

Pogoji ne bi mogli biti boljši za tako uro. Malček termično ampak ravno prav za kaj povrtet. Nad Otlico obrneva in z lepo višino začneva vrteti pod edino bazo, ki se je naredila nad grebenom. Seveda sva vztrajala, dokler nisva bila popolnoma not 🙂 Se je morala malo ohladit … 🙂

Z lepo višino (2000m) ven iz baze se odpeljeva direktno na Nanos, nad lovsko kočo že precej spušča in mi ni do praskanja nizko, prime nič, zato obrneva in po dveh urah jadranja odglajdava v pristanek.

Elena - Kovk

Elena – Kovk

Pred pospravljanjem nalepim še “obvezni” napis: Letenje na lastno odgovornost, ki ga je zrihtal Damjan. Imam precej težav s tem, črke se ne primejo, material je naguban in se slabo nalepi. Angleški tekst je slovnično nepravilen… Nalepim le slovenskega, pospravimo in gremo gor na novo rundo s Tjašo (za njo že tretji tandem). Štartava v premočnem vetru. Prišla sva pa do Otlice in do Hieronima – 1h45m.

Tjaša - Kovk

Tjaša – Kovk

Delux je naredil BASE jump s tandema…