160711 Krvavec pod hotelom P1871 17:06:40

Šele proti 14h se lahko posvetim nezemeljskim zadevam in takrat so tazgodnji že na svojih lokacijah: Poje in Grimšič na Slivnici, Jean na Kovku tandemira. Tapozni pa še ne morejo ali so na dopustu ali se preprosto ne javijo na moje gnjavljenje… In sem sam. Edina svetla točka je pUNČKA, ki ima proti večeru zemeljske obveznosti v višjih legah, nima pa dovolj časa za nezemeljske; in ker mora ubiti čas do takrat, je pripravljena meni nuditi zemeljsko podporo.

In se dobiva pod Jenkovo ob kavici in prigrizku in prijetnem kramljanju. Potem pa z LCjem gor na Ambrota, pa še gor na Zgornjo poseko, pa še gor do rampe (tu je pUNČKA že rutinirana 🙂 ), pa še gor do hotela. Odneseva (mojo) robo pod hotel in postaviva.

Piha lepo gor, na momente kar močno. Nekajkrat mi ga sfiži (hvala pUNČKI za postavljanje), dokler ga le ne napihnem in speljem.

V zraku sem sam (le na Ambrožu je še eden v luftu, ki pa hitro zgine v globine). pUNČKA odpelje LCja dol.  Najprej se malo matram tod okoli in še pred zgornjo postajo jajčkov, dokler ne dobim lepega dviganja pod bazo do 2100. In potem »klasika«: direkt čez na pred Javorov; tu sem dovolj visok, da se kar odpeljem na Zaplato; na Z robu spet naberem do  2000, pa pred Storžičem lepa baza do 2200 in do Kriške. Tu so v nižinah prvi padalci, ki jih danes srečam (14.30, eni startujejo s Kriške, večina z Gozda). S 1800 popravim na 2000 in se odpeljem v Dobrčo z mislijo, da nazaj ne bo problema (saj je danes vendar zaprisežen JZ do stratosfere…). Pred mano je še eden, ki pa je 400 m niže (kasneje se izkaže, da je to Micko), ki mi kmalu  izgine na pobočju Dobrče. Priklopim Dobrčo s 1300 in naberem do 1900 – več mi pa ne gre. In kar je najhuje – tudi nazaj ne gre: piha V (dolinc ?) po vsej višini in proti vetru mi gre cca 15 in samo dol (tu je pravkar meni nevidni Micko pobral do 2400 in se ravno pelje proti Begunjščici…). Hitro se odločim (proti Begunjščici si ne upam) in se odpeljem naprej po grebenu mimo Begunj (40+), visoko za Petrom (50+) proti Žirovnici(60+). Hitrost narašča in na zadnjem koncu grebena imam že 68! Hotel sem se nasloniti na Ajdno in »zapeljati« do Jesenic (s to hitrostjo bom tam 1,2,3 …), pa me močan ruker na koncu grebena opozori, tako da samo zapeljem ven nad Žirovnico, obrnem v veter in po liftu dol pristanem nekaj  čez 17h.

Zoranov let

Zoranov let

Še vizualizacija

 

Takoj pogledam na Prevozi.net (prevozi ob 17.15, 17.30 in 18h J z Jesenic ). Pokličem za 17.30, pa je voznik pri meni še predno uspem pospraviti 🙂 . Žal se mu mudi in me ne more zapeljati pod Ambrota in me skipa Kranj vzhod, kjer me pobere pUNČKA, ki se ravno vrača z višjih leg v nižine…

Kasneje ugotovim, da je Micko pred Begunjščici obrnil  nazaj, pa ga veter ni spustil ven, tako da se je tudi on usmeril proti Petru z nekaj večjo višino in pristal malo naprej od mene.