160712 Kovk P1872 15:45:32

Še zjutraj sem misli, da bi šel danes spet na Krvavec, pa je napovedan močnejši JZ, pa kar nekam zapira se. Jože bi šel najprej na Kuk (v Posočju že vse pokrito), potem na Slivnico, ko pa tam pojača na 12, gre naprej proti Vipavski. Erzo ne more, Mega kasneje.

Z Igorjem malo počakava, da se situacija razvije (zapre na Gorenjskem, pojača veter, kjer pač misli, da se mora,…)  in potem v akcijo: edino Kovk je še obetaven (5/8 JZ) .

Z LCjem v Logatcu pobereva Mega in od zadaj na Kovk. Poje po planoti išče projekte in se bo pridružil (?). Na startu nekaj Čehov, ki pa ne kažejo preveč navdušenja za start (le dva od množice se pripravljata), saj piha kar konkretno. Nekaj jih visi visoko v zraku – močan J nabija v Kovk. Mi trije kar postavimo in v luft: jaz, Mega in Igor.

Najprej moram malo poiskati, da se odpeljem nad greben, potem naberem do 1100m in protu Hublju in naprej. Praktično brez vrtenja nabiram (do 1300), včasih gre naprej zelo počasi, sploh če pridem preveč za greben. Mega je bolj zunaj in poskuša čez dolino na Čaven. Tudi Igor je daleč zunaj s ciljem proti Čavnu. Zunaj dela vedno bolje, sploh ko baza nad Ajdovščino vedno bolj raste J . Poje javi, da je startal s »Kitajske« in je tu nekje okoli. Ko v Predmeji obrnem, se komaj premikam nazaj. Bojim se že, da ne bom zvozil ven, potem pa zagrabi in gre gor in gor (čeprav komaj kaj naprej). Nekako le pririnem pred Hubljem bolj nad dolino in potem se mimo baze (ki je že grda in temna) zapeljem proti Vipavi. Mega je že mimo Kuclja proti Lijaku.  Še eden ali dva rineta čez proti Nanosu, ampak bolj notri po standardni ruti, kjer samo ustavlja in spušča proti Vipavi. Tudi mene spušča in ustavlja (občasno je 0 naprej…), vendar sem dosti višji in bolj spredaj, tako da pririnem pred Plaz. Tu pa dobim ves J, ki me s 4+ odpelje z 700 na 1100. Nanos je že pod temnimi bazami, baza nad Ajdovščino kar raste in raste, samo naprej proti Krasu je še modrina z manjšimi bazami. Ampak naprej skoraj ne gre in nad AC mi je zadosti in se obrnem in (Naviter pokaže 72 !) odpeljem proti Anji. Nekaj jih že nizko pristaja z ušesi, pa se kljub temu komaj premikajo naprej. Niže je še precej bolj živahno, vendar na koncu le pristanem brez težav.

Zoranov let

Zoranov let

Malo za mano pristaja tudi Igor, ki se že kar nekaj časa trudi spraviti na tla.

Igorjev let

Igorjev let

Igorjev komentar leta: Najprej je fajn pihalo in šlo fajn gor. Potem je šlo fajn gor in tudi naprej. Potem je šlo samo dol in nič naprej. Potem je pa šlo samo še gor in potem ni šlo skoraj nikjer več dol. Na koncu sem bil vesel, da sem na tleh!

Mega pride nazaj z Lijaka, najprej se mu zdi že bolje pristati pred Ajdovščino, potem pa le pripelje k Anji.

Megov let

Megov let

Vsi veseli ko radio, da smo na tleh…

Ko pospravimo in se prestavimo k Anji, pristane tudi Jože, ki je tudi bil skoraj na Lijaku (pa tudi v tisti veliki bazi nad Ajdovščino).

Pojetov let

Pojetov let

Jožetov komentar leta: Projekt. S Kitajske sem pa prvič letel.
Komentarji (3)
  • 1.Miha Mlakar : Če so nad vzletiščem CB-ji, zmežlja koordinate 🙂 [12.07.2016 17:39]
  • 2.Jože Poje : Je šlo gor od sile. Naprej pa nič. Bula pa narasla na 4km. Še hitro sem ji ušel… [12.07.2016 20:48]
  • 3.Miha Mlakar : Sem jo gledal s severne strani. [12.07.2016 20:55]

 

Še vizualizacija

 

Mega začne peš gor po LCja, potem pa s tremi štopi in svojimi nogami pride v eni uri do avta.