160714 Cirmaše P1874 17:35:52

Po včerajšnjem vsesplošnem neurju je danes bolje, kot bi naj bilo po napovedi (zjutraj sonček v LJU), vendar pa radarska slika vseeno kaže precej dežja po SLO. Pihal naj bi kar močan S. Vse pa naj bi se delno umirilo popoldne – torej kakšni projekti. Določim si vsaj dve lokaciji na S veter blizu skupaj in se proti 15h usmerim proti Polhov Gradcu.

Med potjo začne spet kapljati (kar pa po Pojetu ni ovira…). Vendar me že na prvi lokaciji sprejme rahel veter v hrbet (JZ namesto S !?), kar me na taki lokaciji odvrne tudi od poskusa…

Na drugi je JZ še močnejši in tudi tu nimam več kaj iskati.

Skoraj se že odločim za umik, pa me dogovarjanje z Erzom zaustavi. In najdem nekaj obrnjeno na J : Pojetov travnik nad Mačkovim grabnom. Še sonček posije in že sem v ozkem grabnu po ozki cesti zariti v strma pobočja proti kmetu Štirmašu. Parkiram in po kolovozu po izohipsi do (res strmega) travnika. Med potjo sva na zvezi z Erzom, ki (tako razumem) prihaja sem.

Na vrh in postavim (previdno se štimam, da mi kosi opreme ne zdrsnejo po pobočju 🙂 ). Občasno rahlo pihne lepo gor po pobočju. Potegnem in stopim v zrak. Lepo speljem in se po maslu odpeljem samo dol v dolino. Na travniku pred graščino pristanem.

Zoranov let

Zoranov let

 

Pospravim in čakam na Erza, pa ga, kot kaže, nisem dobro razumel. Nekaj časa štopam, potem pa me prijazen domačin odpelje skozi Mačkov graben do LCja.

Res lep novnov.