160717 Lijak P1875 14:22:14

Še preden se uspem zjutraj (no, dopoldne…) razgledati, že Erzo pošlje SMS za zbor: 10.30 Vrhnika, Lijak (edino, kar bo danes letljivo, sicer močan S, SZ z višino vse močnejši, sondaža fantastična) – Mega planira do Crikvenice :-)…

Na Železniški sva sama. Na Uncu naloživa Mega in pod Lijak. S Hermanom gor. Za nami prihajajo tudi Kraševci, sicer pa tu večinoma tujci. Idrci planirajo na Kovk (ko bo obrnil). Jean prihaja za nami. Malo modrujemo in čakamo, da veter pojača, oziroma da kdo kaj konkretnega nabere. Oblake nosi s SZ kar hitro čez start, na startu pa piha V, JV.

Postavi Mega in jaz za njim, Erzo še čaka Kraševce (Gorazd, Luka Volk, Marko  in Rajko). Mega v luft, jaz kmalu za njim, potem Erzo,… Mega hitro nabere in je že pri Kasarni na 1100, jaz najprej naberem, pa zgubim globoko pod start in šele potem naberem do 1000, da se odpeljem naprej. Pri Zmajarski me že dohiti Erzo, skupaj vrtiva, potem nabere v višave in odpelje naprej proti Kuclju. Jaz se še kar matram pred Skretom, ko pride tudi Jean, malo vrtiva skupaj in on naprej okoli roba. Jaz pa se še kar matram, dokler le ne najdem dobrega dviganja do 1200. Potem mi zmanjka in se odpeljem naprej. V zraku ni lepo, vse razrukano, inštrument kaže čisti Z, oblaki strogo iz S, SZ. Nad grebenom se odpeljem proti Kuclju, pa me kar splakne čez in potem samo dol. Žan je nizek spredaj in se odpelje ven in pristane v Potočah.

Jeanov let

Jeanov let

Ko sem na koncu grebena pod platojem Modrasovca, vidim, kako nizek Mega (tudi tam) zavrti in začne nabirati, mene pa po obratu samo splakne čez in dol čez Lokavec na »standardni« travnik.

Zoranov let

Zoranov let

Erzo je tudi ves nizek bolj zunaj in pristane čez AC pod Vipavskim Križem.

Erzov let

Erzov let

Mega pa kar priklopi Kovk in naprej (Idrci so tudi tu nekje naokoli). Dobim štop do Ajdovščine do bifeja Na livadi. Erza sem pripelje Samo, in ko se baševa s picama, pripelje Luka Erzov avto izpod Lijaka. Samo se poslovi, midva zapeljeva Luka do njegovega avta v Senožeče in potem po Mega v Orehek,

Megov zmagovalni

Megov zmagovalni

pa vmes v Hruševju pobereva še Miha Mlakarja, ki ga potem oddamo na pumpi v Postojni, kjer nas že čaka Reven.

Še vizualizacija

 

Ko prideta z avtom še Ovca in Lapajne, se poslovimo in do Unca in na Vrhniko…