160718 Ambrož Zg.poseka P1876 17:01:36

Erzo gre že zjutraj s Pojetom po 100tko na Ošven, pa se čez dan izkaže bolj kot obiranje projektov, Kar se mene tiče, dopoldne civilne zadeve in vmes se komaj uspem kaj letalnega dogovoriti.

S pUNČKO in Megom se dogovorimo za popoldansko akcijo, pa na koncu ostaneva sama (Jean na Šilentabor, Mega nikamor…) s pUNČKO v smeri Ambrota. Pa še tu malo dvomiva, saj se kar kuha naokoli Krvavca. Še Domen se priključi na pristanku in gor na Zg.poseko.

Na startu odletavata Rok Rup in kompanjon. Postavimo še mi (piha lepo gor, na momente pihne močneje, baze pa nosi čez od S, SZ). Potegne Domen, pa jaz, pa Manca. Domen se odpelje daleč ven, nekaj potone, pa spet nabere in jadra v glavnem okoli Ambrota in Grajca.

Domnov let

Domnov let

Jaz poskušam najprej pri pobočju, potem malo bolj zunaj in končno najdem lepo dviganje na V robu. S pUNČKO  tu vrtiva in naberem do 1900. Zapeljeva proti Kokri, pa gre samo dol, tako da greva na Krvavec, tam tudi zgubljava, pa nazaj nad start, kjer se jih medtem že kar nekaj nabere. Še enkrat dobiva močno dviganje. S 2100 se odpeljeva čez Kokro, pUNČKA bolj desno proti Javorovemu, jaz bolj levo na Potoško. Tu zgoraj piha konkreten SZ, vendar na sredi doline kar drži, potem se bolj udre. Ko se pUNČKI zdi, da je prenizka, obrne in se zapelje nazaj na Krvavec, pobere in potem nadaljuje tam okoli.

Jaz pa porinem naprej (saj sem priklopil Potoško že dosti nižji). Pridem na višini starta na Potoški, pa drajsam tam okoli, pa je rodeo kot še nikoli in počasi zgubljam (S čez, termika od Z, pa še nekaj V je bilo malo više…). Zgubim do cerkvice, potem pa se v obupu zapeljem do Kozleka, če bi tam kaj zagrabilo. Prenizek sem, zato se odpeljem proti pristanku Preddvor, če malo vrtim tik nad tlemi in na koncu scurim k Damjanu (Erženu) in Marjanu (Rekarju), ki že pospravljata.

Zoranov let

Zoranov let

Še vizualizacija

 

Pospravim še jaz in medtem opazujemo nekaj drugih, ki jim je uspelo priti čez Potoško in priklopiti Zaplato (sestra Andreja, Tomaž, pa še kdo…).

Domen me pride rešit (pa še Rekarja) in pod Jenkovo na zaključni sladoled…