160719 Slivnica P1866 16:40:56

Poje zjutraj lobira za Štajersko, pa nobeden od jate ne more. In je po SMS kar določeno (Erzo sredi zemeljskih aktivnosti): Slivnica med 12 in 13h. Napovedan je sicer S, SV, ampak Slivnica je po postaji  že obrnila na J.

Poberem enga »klošarja« s pločnika pri Železniški in na pumpo v Cerknico. Preloživa se k Megu in Žanu in Mega prtisne v hrib. Na startu skoraj nobenega vetra, zato pa veliko visoke trave in tečnih rož. Počasi postavljamo in čakamo (da pihne tudi od zadaj).

Potem le malo pihne gor in potegne Žan iz šavja svoje padalo. Potem se Mega ne more izkopati iz tečnih rož in na koncu ponovno postavlja. Erzo pa vmes odleti in takoj za njim še jaz.

Žan nabira malo izpod starta na V robu, midva desno. Tesno skupaj vrtiva. Erzo se odpelje s 1600 smer Lož, jaz še kar vrtim do 1900. Ko pa grem za njim, se mi samo vdira in pobegnem nazaj na Slivnico. Medtem Mega navije 1-2-3 čez 2000 in gre za Erzom, Žan pa iz višav potone nad Cekniškim poljem in se vrne in tudi 1-2-3 spet pobere v višave 🙁 . Sam se pa kar matram in bluzim in ne morem več pošteno pobrat. Inštrument kaže V, pa SZ, pa Z niže, pa SV više… Na koncu se zapeljem naprej po slemenu proti Cerknici in že začnem pristajati.

Pa na 800 nad pumpo dobim dviganje. Najprej počasi, potem vedno bolje in do 1500, ko se odpeljem proti Uncu. Piha SZ in lepo drži. Najprej nameravam pristati na Uncu, pa dobim dviganje za Rakekom in spet na 1600. Obrnem nazaj proti Cerknici, dobim še eno dviganje do 2000 in na Slivnico. Tu je pa spet vse razgonjeno (SV čez, spodaj Z ?) in po 2,5 urah ima dovolj in se odpeljem k pumpi pristat.

Zoranov let

Zoranov let

Vmes so me že vsi klicali, da so na tleh. Žan v Loški dolini.

Jean

Jean

Erzo prek Gotenice pred Kočevjem.

Erzov let

Erzov let

Mega v Kočevju.

Megov let

Megov let

Grem naproti Žanu do Bloške police in potem rešiva Megov avto s Slivnice do Unca. Mega in Erzo pa se rešita z javnim prevozom…

Še vizualizacija

 

Moj najlepši uživaški let na Slivnici doslej (druga polovica  leta:-) ).