160721 Slivnica

Jože že od včeraj navija za Slivnico ponovno in že zjutraj razpošlje zborni SMS. Od Erza nobenega glasu, Zoran je do nedelje off. Jaz malo gledam napoved, že včeraj je bila precej slaba (koprenasto, Z, …). Danes je malenkost boljša napoved in tudi koprene še ni, a vseeno se mi ne da že tretji dan zapored štopati domov pa si poskusim zrihtat tandem. Potnica je za, na šihtu si zrihta predčasni izhod in smo dogovorjeni – 12.15 pri pumpi.

Jaz sem danes za spremembo prvi na zbornem mestu, parkiram v senčko in nič hudega slutečemu me zaparkirajo policaji. Opazujem dogajanje, policaj voznik stopi ven in hodi direktno proti meni! WTF? Hoče dokumente, jaz pa razlago zakaj? 🙂 Rad bi samo kontrolo naredil, ker se kao tu večkrat krši javni red in mir … ? OK, nekaj si zapiše v beležko, vpraša me, če sem po naključju tukaj. Odgovorim da ne, čakam kolege, da gremo na Slivnico. Prijazno me po imenu odslovi in spet imam mir v senčki. Kmalu za tem se že pripeljeta Jože in MegaBajt, sopotnik Mirko. Sekundo kasneje z motorjem še potnica Sanda. Mirko, Stane in Jože se napokajo v MegaCar, poberejo še Nevidnega na nevidnem mestu, midva s Sando pa z mojo Micko posebej gor.

Na štartu spet zahodnik, jakost primerna, šavja pa nič manj. Nekaj minut še čakamo, nato začneva postavljati. Ostali pomagajo, držijo padalo, pulijo rože… Počakava na interval da veter ni bočno, dvigneva, gre lepo gor… a ko ga imam nad glavo je popolnoma razbremenjen, nič ne čutim, prekinjam… in padalo gre v šavje. Banda naju hitro reši, spet postaviva… Drugič… štriki se zatikajo v plevel, padalo gre postrani gor… Tretjič … padalo sploh ne gre gor, ga vlečeva po travi…. Četrtič, gre gor malo bočno, stabilizirava in gas. Malo truda, pa je šlo. V zraku drži, a prav visoko nad štart ne gre.

Ostali tudi hitro postavijo, najprej odrine Nevidni, potem Jože, Mirko, Mega. Vsi smo nizki, nekaj bluzimo, krožimo. Nevidni pobere do kakšnih 1400, pa pade ven, pa spet gor… Po nekaj časa Mega in Nevidni pobereta, Mirko pa se jima, sprva zelo nizek, kmalu pridruži! Vsi trije se nekam odpeljejo in izgubimo vizualni stik z njimi, Jože pa še malo surfa okrog štarta, nizek.

Jean & Sanda

Jean & Sanda

Ko se želodec od potnice ni strinjal več, sva tudi midva obupala in se odpeljala v pristanek z močnim propadanjem in precej čelnega vetra. Jože pa še kar vztraja in končno pobere in se odpelje proti Novi vasi.

Na pristanku naju počaka Sandin brat in naju zapelje do štarta, da rešiva avte. Zgoraj je parkiran še en nepoznan avto s cerkniško targo. Imam na sumu, da je prišel letet, brata in njegovo hčerkico tudi zanima od kje vzletamo, zato gremo malo firbcat na štart. Tam je že skoraj pripravljen Matej Merle z Ionom2. Tečajnik od Prevca. Na štartu je z družino. On kmalu potegne in v luft, z njegovo se še malo pogovorimo in ko si že vtipkujem telefonsko, ugotovim, da ga imam še not. Ne vem od kje sem dobil številko.

V tem trenutku pokliče še Stane, da je sedel dol, skozi grmovje, blizu Žerovnice. S Sando odpeljeva oba avta dol, pri pumpi se posloviva, jaz pa nadaljujem za retrieve. V Žerovnici poberem Staneta, v Grahovem pa Nevidnega. Letela sta precej podobno špuro.

Mega - Slivnica

Mega – Slivnica

Pri pumpi še malo spremljamo live tracking – Pojeta danes začuda ni gor, Mirko pa še kar visoko proti Novi vasi… Pristane pri Ribnici kot današnji absolutni zmagovalec Slivnice.

Mirko - Slivnica

Mirko – Slivnica

Jože pa po 80 minutah končno pobere, se odpelje, in …

Jože - Slivnica

Jože – Slivnica