160722 Slivnica

XC Slivnica, 4. dan. razmere že nekaj dni bolj tako-tako, ampak to ne ustavi naše preletaše, da odpeljejo kakšno dobro špuro.

Prisotni: Franci, Erzo, JanKo, Jože, v drugem avtu jaz, Mega, Nevidni in malo kasneje z zemeljsko podporo še Delux.

Ko prva ekipa že postavlja mi prispemo. En za drugim se zmečemo v luft in po par minutah borbe prilezemo do 2000 in dalje. JanKo proti Brezovici, ostali proti Sv. Vidu. Jaz po prvem stebru ne najdem čisto nič več in sedem dol pri Naredih. Naredil nisem dosti.

Jean - Slivnica 1

Jean – Slivnica 1

Ko pospravljam zapelje Mega čez mene in izgublja, a pri Sv.Duhu kupi drugo vozovnico in po drugem stebru zbluzi do Velikih Lašč.

Mega - Slivnica

Mega – Slivnica

Ker sem “bogu za nogu” in mimo ne pripelje niti en avto, zdi se mi, da so še vsi v luftu, zato ne vem kaj narediti in (prehitro) izkoristim “Jolly”-a in pokličem starše za reševanje. Znano mi ni bilo, da:

  • je v luftu Delux nad Slivnico, z zemeljsko podporo Špelo
  • je JanKo scuril pred mano in se že rešil do pumpe, kjer je moj avto
JanKo - Slivnica

JanKo – Slivnica

Da pa je Jolly še slabše izkoriščen: ko mimo mene pripelje tretji avto in so starši že na Blokah, se ustavi (takrat sploh štopam ne več), me vpraša kam grem. Odgovorim proti Cerknici. V avtu je nek oče z dvema hčerkicama, ki je na izletu – ogled rimskega zidu “Claustra Alpium Iuliarum“. Zapelje me lahko do Volčjega jezera (kasneje si premisli in me zapelje še dlje – do Nove vasi). Med potjo jaz malo povem o svojem hobiju, on mi razlaga o tem obzidju – veliko novih informacij.

V Novi vasi me pobere “Jolly”. Prišla sta oba – navigacije na telefonu jima ni ratalo zrihtat, sta pa opremljena s papirnatim zemljevidom. Ali bi me našla? Vprašanje ostaja odprto.

Povesta, da sta na Bločicah opazila pristajati modro-črno-belo padalo. Vžgem live tracking: Delux! Dvignem telefon, pravi da ga gre iskat Špela in je že skoraj tam. Bi pa šel še enkrat gor.

Delux - Slivnica 1

Delux – Slivnica 1

JanKo se javi, da je že pri avtu.

Odlično, vse se poklopi. Fotr in JanKo lahko rešita oba avta na Slivnici, jaz grem pa z Deluxom na novo rundo.

Drugo rundo kar vetrovno na štartu pa tudi v zraku. Držal je sicer cel greben, ampak vse spihano, čez 1400 mi ni šlo. Delux pa pride neki na dva jurija, sem pa tja, pa take fore.

Delux - Slivnica 2

Delux – Slivnica 2

Jean - Slivnica 2

Jean – Slivnica 2

Ostali pa …

Franci proti Vrhniki

Franci proti Vrhniki

Erzo kar na AC

Erzo kar na AC

Jože pred Grosupljem

Jože pred Grosupljem